Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κρήτη και μετά από επισταμένη έρευνα ανακαλύφθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών στο πλοίο που είχε δέσει στο λιμάνι του Αθερινόλακκου στην Σητεία. 

Το φορτηγό πλοίο οδηγήθηκε πριν από δύο ημέρες, από τα νοτιοανατολικά της Κρήτης όπου έπλεε, συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, στο λιμάνι του Αθερινόλακκου και εν συνεχεία στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Μετά από ενδελεχή έρευνα από ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος με συνοδεία ειδικών σκυλιών ανακαλύφθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε ένα από τα 18 κοντέινερ που υπήρχαν στο φορτηγό – πλοίο. Στο συγκεκριμένο κοντέινερ, βρέθηκαν περίπου 10 τόνοι του ναρκωτικού “σοκολάτα” ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να εντοπιστεί περισσότερη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

Πως εντοπίστηκαν τελικώς τα ναρκωτικά αφού είχε προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος που έβγαζε το πλοίο “καθαρό”;

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του Flashnews.gr, τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο Ηράκλειο ειδικά εκπαιδευμένος για την ανίχνευση ναρκωτικών, σκύλος από την Πάτρα – λόγω του τραυματισμού της Μίσα, του σκύλου του Λιμενικού από Χανιά – καθώς και ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα με σκάνερ για κοντέινερ.

Αρχικά, το κλιμάκιο από την Αθήνα δεν εντόπισε τίποτα παράνομο στο πλοίο ωστόσο χάρη η μεγάλη επιμονή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έφερε την μεγάλη ανακάλυψη το πρωί της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο έμπαζε νερά και δεν μπορούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να παραμείνει αγκυροβολημένο για να γίνουν εργασίες. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στις αρχές να προβούν σε έναν ακόμη έλεγχο που αποδείκτηκε καθοριστικός. Σήμερα το πρωί έλεγξαν κοντέινερ που ήταν γεμάτο με μπαχαρικά – προφανώς για να κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών – και αφού το άδειασαν, έσπασαν το πάτο και ανακάλυψαν τα ναρκωτικά.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρίσκεται στο πλοίο ανέρχεται στους 10 τόνους και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φορτία που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook