Εορταστικές εκδηλώσεις  για όλα τα γούστα διοργανώνονται το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου στην πόλη του Ηρακλείου. 

Με μία ξεχωριστή βραδιά κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο «Take 5» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Το πρώτο μέρος θα περιέχει σόλο κομμάτια, ντουέτα και χορωδιακά από όπερες και Lieder. Το δεύτερο μέρος θα αποτελείται από σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από μιούζικαλ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια κτλ.

Συμμετέχουν: Σύλβια Στρούθου- Soprano / Piano, Αλεξάνδρα Νικόλλι- Soprano, Ντιάνα Τσιλίδη -Mezzo-Soprano / Piano, Ορέστης Κουσαθάνας-Tenor/Piano, Πέτρος Ρακιτζής-Bass-Baritone.

Το ίδιο απόγευμα στις 18:00, στο κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά» (Λ. Ικάρου – στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου) θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία με στόχο την συλλογή παιχνιδιών!

Τη συναυλία θα δώσουν οι:  Ηλίας Βρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Έλενα Τσαγκρινού και Γιάννης Χατζηγεωργίου.  Η δράση είναι μία  συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με τον Δήμο Ηρακλείου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου  είναι:

Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

11:00 Κεντρική Σκηνή: Το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τυμπανάκια και χορευτικά.

12:00 Κεντρική Σκηνή: Αποσπάσματα από την «Ωραία Κοιμωμένη» της Σχολή χορού «Χοροκίνηση».

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη φτιάχνει μελομακάρονα!

17:00-19:00 Εργαστήρι χειροτεχνίας: Στο εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης για χριστουγεννιάτικα σουπλά!

17:30 Κεντρική Σκηνή: «Γιορτινές χορογραφίες» από την Σχολή Χορού της Τζίνας Μιχελιδάκη.

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Η Πριγκίπισσα στο Βοτανόκηπο» από τη συγγραφέα Μαθιουδάκη Ειρήνη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

19:00 Η κλόουν Papito παρουσιάζει τις αγαπημένες της μασκότ Minnie και Mickey, στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00 Κεντρική Σκηνή: Οι String Demons, έρχονται στο Ηράκλειο και στην Πλατεία Ελευθερίας, ανεβαίνουν στη σκηνή και περιμένουν τους Ηρακλειώτες για ένα ανατρεπτικό ταξίδι μεγάλων ταχυτήτων! Καθηλώνουν το κοινό με τη δύναμη της μουσικής … απ’ όπου κι αν πηγάζει (rock, λαϊκή, κλασσική, pop, heavy metal κ.α). Με  έγχορδα, κρουστά, με τις φωνές τους, τον φυσικό αλλά και ηλεκτρικό ήχο, με  καινούργια  τραγούδια και κομμάτια από το Rise of Strings …για μία και μόνο νύχτα στην  Πλατεία Ελευθερίας, την «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα των Δαιμόνων»!

Θεατρικό παιγνίδι από το Λύκειο Ελληνίδων στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου – Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Με δύο παραστάσεις από το Λύκειο Ελληνίδων συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο παραστάσεις θεατρικού παιγνιδιού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η πρώτη παράσταση θα ξεκινήσει στις 19:00 και έχει τίτλο «Σχολείο Καλικαντζάρων» με αφορμή το βιβλίο της Χριστίνας Κανάρια «Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια». Η δεύτερη παράσταση, με ώρα έναρξης τις 20:00, έχει τίτλο «Το δέντρο που έδινε» του Silverstein Shel.

Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μουσική επιμέλεια: Γεωργία Πουλιού

Σκηνικά: Δήμητρα Μηλαθιανάκη

Κονσόλα ήχου: Γιώργος Τσαγκαράκης

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  είναι:

10:00 – 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. – «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» : συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

11:00-14:00 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η ομάδα του Heraklion Eco Voice μαθαίνει για το Οικολογικό Αποτύπωμα ενώ οι «πράσινοι φύλακες» περιφρουρούν το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»…

 11:00-13:00 Εργαστήρι χειροτεχνίας: Εργαστήρι Πηλού. Το εργαστήρι πηλού της Σχολικής Μελέτης πλάθει με μικρούς και μεγάλους …αριστουργήματα!

 12:00 Κεντρική Σκηνή: «Καλανταρίσματα – μουσικόπαιχνιδίσματα» από την  μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Τζαμ – τζαμ» του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

14:00 Μάθημα χορού από τη Σχολή «Τέχνη Χρω, Ελληνικό Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών».

16:00 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού Βάσω Νιακάκη.

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Ελένη Καραντινάκη παρασκευάζει και μαγειρεύει χειρομυλόπιτες.

 18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: «Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες» από τη συγγραφέα Κάλλια Δεττοράκη. Οι νεράιδες ζωντανεύουν με χρώματα σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

18:00 Κεντρική Σκηνή: Γιορτινές χορογραφίες από τη Σχολή Χορού «Νους και σώμα».

20:00 Οι υπέροχοι LoopIA ταξιδεύουν μελωδικά σε τραγούδια του κόσμου.

Συναυλίες με χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε Βασιλική του Αγίου Μάρκου και Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου – Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Με μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις. Η Συναυλία θα δοθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Στο πιάνο ο Νίκος Κοκκίνης. Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως.

Παράλληλα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία του Κλασικού Ωδείου Ηρακλείου με τίτλο «Χίλια Καλώς Ορίσατε – Χίλιες και μία νότες – Χίλιες και δύο χαρές», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Τα Μουσικά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία «Χορωδιακή Φωλιά», η Χορωδία Ενηλίκων «Ars Nova», οι σχολές της Μονωδίας, της Κιθάρας, του Πιάνου, του Βιολιού, του Φλάουτου, της Λύρας και των Κρουστών του Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση συμπράττουν: Νεκταρία Λαουμτζή (μονωδία, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας ενηλίκων), Λίνα Κοτσομύτη (μονωδία και πιάνο), Κατερίνα Σαρρή (πιάνο και χορωδία), Ανδρέας Μαυρακάκης (κιθαριστικά σύνολα), Νίκος Σκιαδάς (κρουστά), Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης (φλάουτο), Γιώργος Κουρούπης (βιολί), Νεκτάριος Κλωσταράκης (λύρα).

Επίσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  είναι:

10:00 – 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» – Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

17:00 Κεντρική Σκηνή: Christmas Zumba από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων και τον Γιώργο Καλυβιανάκη.

17:30 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» μιλά για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου.

18.00 Τραγούδια από την Χορωδία του ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη.

19:15 «Μια Έμπνευση, μια Ιστορία» -Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ´ Δημοτικού του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου.

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την Mnemosyne Photography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό με θέμα «Ιστορία της φωτογραφίας».

20:30 Jazz μελωδίες με την Χαρά Ασημινάκη. Στο πιάνο ο Τάσος Καρακούκας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook