Έλαβαν τη διαβεβαίωση οτι θα υπάρξει λυση μέσα στα Χριστούγεννα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πραγματοποίησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν περιπου τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε  αριθμό καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων,  ιδιαίτερα στο Τμήμα Ναυτιλίας, το μοναδικό στην Κρήτη που δίνει ειδικότητα εμποροπλοιάρχου.

Ταυτόχρονα, το πρωί, δεν πραγματοποιήθηκαν οι δυο πρώτες διδακτικές ώρες ενώ φαίνεται οτι η κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα αφού στέλεχος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαβεβαίωσε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, οτι το θέμα θα λυθεί μέσα στις γιορτές.

Η λύση περιλαμβάνει την τοπική προκήρυξη μέσα στις γιορτές προκειμένου να λειτουργήσει με αρτιότητα το τμήμα Ναυτιλίας.

Σε περίπτωση που οι διαβεβαιώσεις δεν μεταφραστούν σε πράξεις ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κάτι που είχαν “υποσχεθεί” και σε χθεσινή ανακοίνωσή τους

“Η έλλειψη μεγάλου αριθμού καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτή η διαπίστωση έχει ιδιαιτέρως εξέχουσα σημασία με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κενό ωρών παρουσιάζετε στην ειδικότητα που αποτελεί και μοναδικότητα του σχολείου μας σε όλη την Κρήτη αυτής του εμποροπλοίαρχου. Όπως μπορούμε να υποθέσουμε, προφανώς, δεν έγιναν οι απαραίτητες τοποθετήσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνετε ποιο οξύ δεδομένου της πανελλήνιας εξέτασης του μαθήματος με ότι αυτό συνεπάγετε. Απλά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι την απάντηση που θα δώσουμε στους μαθητές και τους γονείς από τη Σητεία εφόσον συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση. Σήμερα προβαίνουμε σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου για δύο διδακτικές ώρες ως προειδοποίηση, δίδοντας αρκετό χρόνο εν όψη εορτών προκειμένου να  προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς άμεση λύση του προβλήματος. Σε περίπτωση μη  ικανοποιητικής λύσης θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με την επανέναρξη των μαθημάτων”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook