Σε πλήρη  εξέλιξη  οι εργασίες εκρίζωσης δεκάδων ελαιοδέντρων στα χωράφια που απαλλοτριώθηκαν

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Λεωφόρος Μουρνιών στην διασταύρωση με τον οδό Αγίας Μαρίνας και προς τα Χανιά.
Τα μεγάλα χωράφια με τα ελαιόδεντρα απογυμνώνονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο διάνοιξης της Λεωφόρου Μουρνιών από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την συμβολή με την νέα οδό Ζυμβρακάκηδων που είναι υπό κατασκευή.

Πρόκειται για χωράφια εκτός σχεδίου πόλης τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου. Μετά το ξερίζωμα των ελαιοδέντρων θα ακολουθήσουν  εργασίες μετατόπισης των χώρων επιχειρήσεων που είναι παραπλεύρως του δρόμου.

Το συνολικό έργο προβλέπει πως το τμήμα της Λ. Μουρνιών  από την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την οδό Ζυμβρακάκηδων (750 μέτρα) θα έχει  τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (τετράιχνη διατομή) όπως είναι ο δρόμος από τον κόμβο του ΒΟΑΚ μέχρι την οδό Αγίας Μαρίνας.

Στην συμβολή με την νέα οδό (Ζυμβρακάκηδων) θα υπάρχουν δύο διακλαδώσεις που συνδέονται με την οδό Γογονή.

Η μια είναι ο υπάρχων δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (οδός Μουρνιών) και η άλλη η οδός Ζυμβρακάκηδων επίσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.  Οι δρόμοι αυτοί θα είναι μονής κυκλοφορίας, δηλαδή ο ένας θα είναι για εκείνους που πηγαίνουν από την οδό Γογονή προς την Λεωφόρο Μουρνιών και ο άλλος για εκείνους που πηγαίνουν από την Λεωφόρο προς την οδό Γογονή.

Προϊσταμένη αρχή για το έργο «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ  με την πόλη των Χανίων» είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του οποίου κ. Φώτης Καζάζης, ερωτώμενος από το Flashnews.gr για την πορεία του έργου, επεσήμανε πως υπάρχει καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η οδός Ζυμβρακάκηδων.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι σύμφωνα με την αρχική σύμβαση που είχε συναφθεί με τον ανάδοχο εργολάβο τον Δεκέμβριο του 2014, το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 30 μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο του 2017, αλλά το χρονοδιάγραμμα ανατράπηκε λόγω πολλών προβλημάτων μεταξύ των οποίων και για το θέμα των απαλλοτριώσεων. 

Σε κάθε περίπτωση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019 λόγω ένταξής του σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα με ημερομηνία…λήξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook