Τελευταία ενημέρωση: 09:00 15/1

Εντοπίστηκαν και άλλα ναρκωτικά, περίπου ένα χρόνο από το κινηματογραφικό ρεσάλτο λιμενικών στο πλοίο, που μετέφερε ναρκωτικά αξίας πάνω από 70 εκ. ευρώ

Νέες έρευνες στα αμπάρια του ρυμουλκού “ANDREAS”, στο οποίο είχαν εντοπιστεί έπειτα από ρεσάλτο κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Χανίων, το Δεκέμβριο του 2017, πάνω από 6 τόνοι κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας”, πραγματοποιούν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Flashnews.gr, έχουν εντοπιστεί νέες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, “σοκολάτας” και δισκίων. Στις έρευνες μετέχει ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα ενώ λεπτομέρειες για τις έρευνες και τα αποτελέσματα αυτών θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται οτι το πλοίο είχε εντοπιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση των λιμενικών αρχών, όπου κομάντο του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Χανίων και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο ρυμουλκό “Ανδρέας” στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή. Μάλιστα όπως είχε ανακοινώσει το ίδιο το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές

Στην επιχείρηση συμμετείχε και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών. Το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο για τη διενέργεια ελέγχου. Τα ναρκωτικά ήταν σε ειδική κρύπτη του ρυμουλκού πάνω απο την οποία υπήρχαν μεταλικά βαρέλια, κρύπτη την οποία φέρεται να εντόπισε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη έξι ατόμων με υπηκόοτητα από την Συρία.

Ακολουθούν αποκλειστικές φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, από την επιχείρηση του ΛΣ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook