Η ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκών Ερευνών στα Χανιά νομοθετήθηκε με την υπερψήφιση από τη Βουλή του σ.ν του Υπουργείου Παιδείας για τις συνέργειες στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, στις 3.00 μμ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στις 15:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στα Χανιά.

Η ίδρυση του νέου Ινστιτούτου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με σκοπό την ανίχνευση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το ΙΤΕ και το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Ακόμη, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο πρόεδρος του ΔΣ του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook