Το ΣΥΝΚΑ πήρε το χανιώτικο ντέρμπι του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας με 2-1 στην Κάντανο της Παλαιόχωρας.

Ηταν το δεύτερο εκτός έδρας “τρίποντο” για το ΣΥΝΚΑ, που “αναπνέει” καλύτερα βαθμολογικά, ενώ για την Παλαιόχωρα συνεχίζεται το αρνητικό εντός έδρας σερί (7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια).

Το ματς έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και υπό καταρρακτώδη βροχή, με την Παλαιόχωρα να μπαίνει πιο δυναμικά στο ματς, αλλά το ΣΥΝΚΑ να εκμεταλλεύεται ένα λάθος στην άμυνα και να παίρνει προβάδισμα με το ωραίο γκολ από δύσκολη γωνία που πέτυχε ο Τσίτας στο 36′. Στο 39′ δόθηκε πέναλτι για κράτημα του Νικόλτση στον Παλιάτσιο, σε φάση όπου τραυματίστηκε ο γκολκίπερ του ΣΥΝΚΑ, Βλαχάκης, έπειτα από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Καρβουνιάρη. Μάλιστα μεταφέρθηκε με κάταγμα μύτης στο νοσοκομείο, όπου παράλληλα του έγιναν ράμματα στο πρόσωπο, ενώ ο Καρβουνιάρης συνέχισε με… μπαταρισμένο κεφάλι. Το πέναλτι τελικά εκτελέστηκε στο 45′, με τον Πονηρό να έχει πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια και τον Πάγκαλο να “σημαδεύει” το οριζόντιο δοκάρι.

Σα να μην έφτανε αυτό στο 45+2′ ο Μποτωνάκης από πλάγια θέση με ιδανική εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Μαυρομιχάλη για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παλαιόχωρα βρήκε γρήγορα το γκολ (1-2) στο 61′ με τον Παλιάτσιο (κεφαλιά), από σέντρα του Γκούφα και στη συνέχεια “άγγιξε” την ισοφάριση, αλλά στις περισσότερες φάσεις ενήργησε θετικά ο πρώην γκολκίπερ της Πονηρός. Στο 63′ απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Γκούφα και στην εξέλιξη μπλόκαρε την κεφαλιά του Κόλα, ενώ στο 86′ έκανε σπουδαία εκτίναξη σε κεφαλιά του Κουτσογιαννάκη. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Κόλα και στο 66′ αστοχώντας από κοντά.

Από την άλλη το ΣΥΝΚΑ μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στη νίκη του με τους Τσίτα (80′) και Βεστάκη (90′).

Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ι. Δασκαλάκης – Ελευθεράκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Μαζιώτης (20′), Νικόλτσης (43′), Τσίτας (65′), Κτιστόπουλος (67′), Παπατζίκος (90+3′)

Παλαιόχωρα (Αστέριος Θέμελης): Μαυρομιχάλης, Μανουσάκης, Μέρο, Ράδης, Νικολίτσης, Κτιστόπουλος, Ζαχαράκης (84′ Θεοδωράκης), Κόλα (68′ Κουτσογιαννάκης), Γκούφας (79′ Αναστασόπουλος), Παλιάτσιος, Πάγκαλος.

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Βλαχάκης (44′ λ.τρ. Πονηρός), Βασιλάκης, Παπατζίκος, Καρβουνιάρης, Παληγεώργος, Μαζιώτης (73′ λ.τρ. Λαμπάκης), Μαθιουδάκης, Μποτωνάκης (90′ Τσοντάκης), Νικόλτσης (90+5′ Μανιδάκης), Τσίτας, Βεστάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook