Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα γονείς, μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Παλαιόχωρας, στον αύλειο χώρο του σχολείου καθώς οι ελλέιψεις των εκπαιδευτικών είναι μεγάλες. 

Τελευταία ενημέρωση 12.40

Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν, από την εναρξη της σχολικής περιδόου και εδώ και τέσσερις μήνες, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, χάνονται την εβδομάδα 43 ώρες μαθημάτων και στο σύνολο, 700 ώρες το μήνα.

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την Δευτεροβάθμια. Αυτή την ώρα συνομιλούν με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας κ. Ζερβάκη. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στον Εισαγγαλέα Χανίων και θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου για τις ελλέιψεις των καθηγητών. Τέλος θα γίνει ενημέρωση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Οι γονείς, στην συνάντηση τους με τον κ. Ζερβάκη, τόνισαν ότι αν δεν έρθουν καθηγητές να καλύψουν τις κενές θέσεις, τότε το σχολείο θα κλείσει, καθώς εδώ και χρόνια υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Φέτος το φαινόμενο έχει κλιμακωθεί και τα κενά στις διδακτικές ώρες είναι εκατοντάδες, με τα παιδιά να κάνουν την ημέρα 3-4 ώρες μάθημα. 

Από την πλευρά του ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι, οι τρεις αναπληρωτές καθηγητές που πήγαν στην Παλαιόχωρα, έφυγαν καθώς δεν έβρισκαν σπίτια για να νοικιάσουν, με τους γονείς να το διαψεύδουν, τονίζοντας ότι τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν σπίτια προς μίσθωση.”Αν δεν βρεθεί λύση θα έρθουμε όλοι στα Χανιά”, υπογράμμισαν οι γονείς. Ο κ. Ζερβάκης, είπε στους γονείς, ότι η μόνιμη καθηγήτρια φυσικής, έφυγε από το σχολείο και δημιουργήθηκαν επιπλέον 26 ώρες κενές, ωστόσο έχει βρεθεί καθηγητής για να την αντικαταστήσει. Οι γονείς, παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους, για την κατάσταση που θα επικρατήσει την επόμενη χρονιά, καθώς σύμφωνα με το νέο νόμο δεν αναγνωρίζονται τα μόρια των αναπληρωτών και έτσι δεν θα αποδέχονται τον διορισμό στην Παλαιόχωρα. Οι γονείς ζήτησαν μόνιμους διορισμούς για να λυθούν τα προβλήματα. 

Οι γονείς στην συνάντηση με τον κ. Ζερβάκη

Το ψήφισμα των γονέων


Η διαμαρτυρία στο γυμνάσιο Παλαιόχωρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook