Στόχος να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των στοιχείων που συνθέτουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου

Η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και η προβολή των δράσεων που αναπτύσσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στην συνάντηση που είχε σήμερα (31/1) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης του δήμου κ. Άρη Πάγκαλο καθώς και με τους κ.κ Λασιθιωτάκη Γιώργο (Μορφωτικός Πολ. Σύλλ. Μιλάτου), Κοφινάκη Νίκο (Πολιτ. Φυσιολ.Σύλλ. Βρυσσών), Σιαμπάνη Χάρη (Σύλ. Νέοι Νεάπολης) και Δαβράδο Μανόλη (Πολ. Συλλ. Λακωνίων). 

Υπήρξε – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός – μια ειλικρινής συζήτηση με τους εκπροσώπους της Πολιτιστικής Ένωσης, σε ζητήματα που σχετίζονται με τις δαπάνες των Π.Σ σε ότι αφορά την διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ  ζητήθηκε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλάνο των εκδηλώσεων που προγραμματίζουν, στις οποίες θα κληθεί να συμμετάσχει ο Δήμος ή ο Πολιτιστικός του Οργανισμός.

“Πολιτιστικό Καφενείο – Υπαίθριο Μουσείο”

Αναφορικά με τις προτάσεις της Πολιτιστικής Ένωσης για την δημιουργία “Μουσικού Καφενείου” στην πόλη, Υπαίθριου Μουσείου στην Κριτσά καθώς και πολιτιστικού χάρτη της περιοχής, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου χαρακτήρισε δεδομένη την στήριξη της δημοτικής αρχής, ζητώντας ωστόσο από τους εκπροσώπους της Ένωσης την σύνταξη ενός συγκεκριμένου πλάνου, που θα καταδεικνύει την δυνατότητα λειτουργίας και  στελέχωσης των συγκεκριμένων δράσεων.

Να σημειώσουμε ότι σχετικά με την δημιουργία πολιτιστικού χάρτη για το Μεραμπέλλο, ζητήθηκε η συγκέντρωση φωτογραφιών, χώρων που μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστοί, ώστε να συμπεριληφθούν στο ψηφιακό υλικό που υπάρχει στον Δήμο (site, έντυπα) και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook