Στο Λάκκο του Μυγερού, που βρίσκεται στην περιφέρεια του χωριού Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, από τις 09 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2019 

«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι» είναι το σλόγκαν της διεθνούς καμπάνιας της F.I.S. (Federation International de Ski) Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, που προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους του κόσμου να μυηθούν σε αυτό το όμορφο σπορ και να το απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλον τον κόσμο από τους φίλους του σκι.

Η Πανελλήνια Εβδομάδα Χιονιού 2019 θα διοργανωθεί στον Ψηλορείτη και συγκεκριμένα στο Λάκκο του Μυγερού, που βρίσκεται στην περιφέρεια του χωριού Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, από τις 09 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Με την αφορμή αυτή ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει παιδιά και εφήβους (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 9 μέχρι 16 χρονών, που συμμετέχουν στις παιδικές και εφηβικές ομάδες του, ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές τις δράσεις και να γνωρίσουν τα αθλήματα χιονοδρομίας και το βουνίσιο περιβάλλον το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019. Συγκεκριμένα οι αθλητές του Συλλόγου και η πιστοποιημένη σχολή εκμάθησης χιονοδρομίας Snowflake θα κάνουν 2ωρο μάθημα σε ομάδα, έναντι συμβολικού κόστους συμμετοχής, για την εκμάθηση και την ενοικίαση του εξοπλισμού σκι. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή στον αθλητή του Συλλόγου Εμμανουήλ Ρουμελιωτάκη, υπεύθυνο  υλοποίησης της δράσης, στο τηλέφωνο 6942246392.

Η Πανελλήνια Εβδομάδα χιονιού (Snowkidz) πραγματοποιείται από τη F.I.S. για όγδοη συνεχόμενη χρονιά φέτος με σκοπό να φέρει κοντά τα παιδιά με τις οικογένειές τους σε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό λευκό κόσμο του χιονιού.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Εβδομάδα Χιονιού:

• Είναι μέρος της διεθνούς καμπάνιας της F.I.S. με τον τίτλο «Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι». Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού που προσφέρει την ευκαιρία για Απόδραση, Αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι για όλα τα παιδάκια και τις οικογένειές τους.

• Είναι μια Ημέρα Γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση, για κάθε τι χιονισμένο και ενώνει τους λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες, που μπορούν να γίνουν σε χιονισμένο πεδίο.

• Δίνει την ευκαιρία να υποδεχτεί τους νέους μικρούς φίλους του χιονιού και να αναδείξει την αξία αυτών που είναι ήδη λάτρεις της χιονοδρομίας και τους κατατάσσει σε τρία διακριτά επίπεδα δεξιοτήτων απονέμοντας τους ένα διαβατήριο «Διεκδίκησης Χιονονιφάδας». 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook