Εξαιτίας της κακοκαιρίας η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό, κινδυνεύει με κατάρρευση, καθώς έχουν σπάσει τα τοιχία που την στηρίζουν 

Εργασίες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να διασωθεί η ιστορική γέφυρα του Κερίτη γίνονται σήμερα, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ο ποταμός Κερίτης, κάτω από τη γέφυρα έφερε μπάζα, με αποτέλεσμα, τα τσιμεντένια τοιχία που κρατούσαν τα στηρίγματα της γέφυρας να έχουν σπάσει ενώ υπάρχει κίνδυνος τμήμα της γέφυρας να καταρρεύσει.

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη εργασίες, καθώς όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του flashnews.gr, γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η ροή του ποταμού και να καθαριστεί από τα μπάζα, προκειμένου να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

Πάντως, η Αστυνομική διεύθυνση Κρήτης, ανακοίνωσε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων ισχύει διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Αλικιανού και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω Φουρνέ,  λόγω εργασιών στήριξης της γέφυρας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, ισχύει διακοπή διέλευσης βαρέων οχημάτων από Τρία Αλώνια προς Σάσαλο λόγω καθιζήσεως και υποσκαφής του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων για τα προβλήματα που προέκυψαν στον νομό Χανίων από την κακοκαιρία, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος αναφορικά με το θέμα του Κερίτη.

Ο ίδιος τόνισε ότι “στην προσπάθεια του δήμου να καθαρίσει με συνεργεία τον ποταμό Κερίτη, υπήρξε καταγγελία από ιδιώτη που είχε στον ποταμό τον πλάτανό του (ο οποίος έπεσε από την κακοκαιρία και παραλίγο να τραυματισθούν άνθρωποι), ότι παραβιάσαμε τα θέματα της περιοχής natura. Πήγαμε για πειθαρχικό αδίκημα στην Αποκεντρωμένη και για ποινικό αδίκημα στο δικαστήριο στις 4 Μαρτίου. Μας έβαλαν πρόστιμο, επίσης ήρθαν οι ξενοδόχοι και διαμαρτυρήθηκαν επειδή πλημμύρισαν οι επιχειρήσεις τους, καθώς η κακοκαιρία τα πήρε όλα και τα κατέβασε στη θάλασσα. Ποιος φταίει λοιπόν για όλα αυτά; Ας τα βάλουν λοιπόν με τον καιρό και να του κάνουν μήνυση τώρα”. 

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παραπάνω περιοχές και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές και να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

λόγω τεχνικών προβλημάτων ισχύει διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Αλικιανού και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω Φουρνέ,  λόγω εργασιών στήριξης της γέφυρας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook