Από την συνάντηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη πολλών σοβαρών  προβλημάτων – ζημιές στους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με εκτεταμένες κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό, δημοτικό συγκοινωνιακό δίκτυο και στους αγροτικούς δρόμους καθώς υπήρξε και πρόβλημα σε τμήμα του ΒΟΑΚ

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Κώστας Δανδουλάκης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κα Ρανουτσάκη Ελένη – Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και κ. Βότσογλου Νίκο – Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, σχετικά για τα θέματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν τον Νομό μας.

Από την συνάντηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη πολλών σοβαρών  προβλημάτων – ζημιές στους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με εκτεταμένες κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό, δημοτικό συγκοινωνιακό δίκτυο και στους αγροτικούς δρόμους καθώς υπήρξε και πρόβλημα σε τμήμα του ΒΟΑΚ.

Επισημάνθηκε ότι η υπάρχουσα αυτή κατάσταση, σε μερικές περιπτώσεις καθιστά δύσκολη, επικίνδυνη και αδύνατη την προσπέλαση στις πληγείσες περιοχές. 

Τα  περισσότερα προβλήματα υπήρξαν στο Δήμο Αμαρίου στο επαρχιακό, δημοτικό δίκτυο και ιδιαίτερα στους αγροτικούς δρόμους , όπου και ζητήθηκε από τον Δήμο Αμαρίου να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αίτημα που προωθήθηκε από την Π.Ε. Ρεθύμνης.

Επίσης δόθηκαν στην δημοσιότητα, από την Π.Ε. Ρεθύμνης σε επίπεδο Νομού όλες οι περιοχές που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα από καθιζήσεις και καταπτώσεις. 

Ο κ  Κώστας Δανδουλάκης, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών για να δοθούν σε χρήση των πολιτών, οι περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα προσβασιμότητας.

Επίσης τόνισε ότι,  με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει άμεσα και την χώρα μας απαιτείται να προχωρήσουμε σε ένα σχεδιασμό με καταγραφή και ιεράρχηση όλων των επικίνδυνων σημείων, τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και των ευάλωτων υποδομών σε επίπεδο Νομού, προκειμένου να γίνουν τα επιβαλλόμενα έργα αντιστήριξης – αντιπλημμυρικά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook