Η γέφυρα του Αλικιανού ήρθε και πάλι αντιμέτωπη με την κακοκαιρία, με την κατάσταση αυτή τη φορά να είναι πιο σοβαρή – Η Αντιπεριφέρεια Χανίων διέταξε να εκκενωθούν τα σπίτια που είναι στην πλαγιά του βουνού 

Η γέφυρα έχει υποστεί καθίζηση και ένα τμήμα της έχει καταρρεύσει ενώ τα ορμητικά νερά θέτουν για άλλη μία φορά σε κίνδυνο τα θεμέλια της γέφυρας. Τα συνεργεία μεταφέρουν ογκώδεις βράχους, προκειμένου να αλλάξουν για άλλη μία φορά τη ροή του ποταμού, ώστε να μην καταρρεύσει η γέφυρα από τα ορμητικά νερά. 

Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού, είναι σε άκρως επικίνδυνο σημείο, οπότε όπως ενημέρωσε το flashnews.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Χανίων,  αποφασίστηκε να εκκενωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή στο Ορθούνι, η Πυροσβεστική κλήθηκε να βγάλει από δύο πλημμυρισμένα σπίτια ηλικιωμένους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γέφυρα στο Φουρνέ, είναι σε κακή κατάσταση για αυτό το λόγο, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, αποφάσισε από τη διασταύρωση της  γέφυρας του Αλικιανού προς Φουρνέ, Φουρνές-Λάκκοι, Φουρνές-Μεσκλά, Φουρνές –Σκινές και  Σκινές-Ανατολικό Σέλινο, να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς, οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν και πραγματοποιούν προσωρινές διανοίξεις, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πολίτες να μην παραμερίζουν τις  σημάνσεις  που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Την ίδια στιγμή, στο Συρίλι του δήμου Πλατανιά, ένα κομμάτι της γέφυρας έχει καταρρεύσει με την διέλευση στο σημείο να έχει απαγορευτεί. 

Τα σπίτια που εκκενώθηκαν

Κλειστός και ο δρόμος στο Φουρνέ 

Η γέφυρα στο Πατελάρι

Φωτογραφία από τη γέφυρα στο Συρίλι του δήμου Πλατανιά 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook