Βιβλικές καταστροφές στον δήμο Πλατανιά, από την κακοκαιρία – Σπίτια εκκενώθηκαν – Άνθρωποι κινδύνεψαν από τις κατολισθήσεις – Διακοπη κυκλοφορίας σε δρόμους 

Μεγάλες καταστροφές, αντιμετωπίζει ο δήμος Πλατανιά, για άλλη μία φορά, καθώς δεν έφθαναν οι ζημιές από την προηγούμενη κακοκαιρία, ήρθαν να προστεθούν τώρα και επιπλέον προβλήματα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σπίτια έχουν εκκενωθεί στον Αλικιανό κοντά στον ποταμό Κερίτη, όπου κατέρρευσε η γέφυρα, αλλά και στις Βουκολιές, κοντά στο ποταμό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά, η στάθμη του νερού έχει ανέβει πάνω από τη γέφυρα, το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση και υπάρχει κίνδυνος ο ποταμός να τα παρασύρει όλα στο πέρασμα του, οπότε τα συνεργεία έκλεισαν και τη γέφυρα του Πλατανιά. 

Η γέφυρα στο Πατελάρι, έχει γεμίσει νερό και έχει αποκλειστεί ενώ στα Δελιανά, ο ποταμός έχει υπερχειλίσει.

 Άνθρωποι ενήλικες και παιδιά, έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή Χλιαρό και παρά τις προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος, δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση καθώς σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις στον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφέρεια Χανίων, αποφάσισε να κλείσει τη γέφυρα του Φουρνέ, από τη διασταύρωση της  γέφυρας του Αλικιανού προς Φουρνέ, Φουρνές-Λάκκοι, Φουρνές-Μεσκλά, Φουρνές –Σκινές και  Σκινές-Ανατολικό Σέλινο, να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς, οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Δείτε εικόνες χάους από την πλατεία του Σκινέ που έχει μετατροπή σε χείμαρρο

Την ίδια στιγμή, στο Συρίλι του δήμου Πλατανιά, ένα κομμάτι της γέφυρας έχει καταρρεύσει με την διέλευση στο σημείο να έχει απαγορευτεί. 

Νωρίτερα, δύο γυναίκες, είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση και οι πέτρες πλάκωσαν τα σπίτια, λίγη ώρα αργότερα η περιπέτεια τους είχε αίσιο τέλος. 

Δείτε σε ποιους δρόμους του δήμου Πλατανιά απαγορεύεται η διέλευση

1. Φουρνέ – Μεσκλά
2. Λάκκοι – Μεσκλά
3. Φουρνέ – Λάκκοι
4. Χλιαρό – Ουρθούνι – Καράνου
5. Νιο Χωριό – Βουκολιές
6. Συρίλι – Νεριανά

Για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου –Πλατανιά, η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και η γέφυρα του Συριλίου στον Ταυρωνίτη.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στο οδόστρωμα, θα πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση των δρόμων Μπαμπιόλου – Μανολιοπούλου & Σκινέ – Φουρνέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook