Το ενημερωτικό δελτίο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΡ για την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου 

Τελευταία ενημέρωση 15.37

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι:

  • Λόγω επικίνδυνης καθίζησης του οδοστρώματος στο οδικό τμήμα «Γαράζο – Βενί» η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από Χουμέρι – Λιβάδια – Δισκούρι- Αξός.
  • Λόγω των έντονων συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, εκτεταμένα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις περισσότερες επαρχιακές ο-δούς του Νομού Ρεθύμνης.
  • Παρακαλούνται οι πολίτες, για λόγους ασφαλείας, να περιορίσουν, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν, προς ενημέρωσή τους, τα δελτία τύπου της Π.Ε. Ρεθύμνης. 
  • Οι οδηγοί να οδηγούν πολύ προσεκτικά και να παρακολουθούν την σήμανση των οδών, διότι ενδέχεται να παρουσιαστούν και άλλα επικίνδυνα σημεία.
  • Αναφορικά με την κυκλοφορία στην  Ε.Ο. 3 «Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη», θα ακολουθείται η διαδρομή «Ατσιπόπουλο- Πρινές-Γωνιά-Άνω Βαλσαμόνερο-Κάστελλος-Αρμένοι-Φωτεινός-Παλέ-Σπήλι-Αγία Γαλήνη», μέχρι νεωτέρας και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Το φαράγγι «Κουρταλιώτη» είναι κλειστό λόγω καταστροφής της οδού στην είσοδό του από διακλάδωση για «Φρατί», λόγω υπερχείλισης του παρακείμενου ρέματος. Αντί του φαραγγιού «Κουρταλιώτη» να χρησιμοποιείται το φαράγγι «Κοτσιφού» για τα χωριά Σελλιά- Ροδάκινο και για τα χωριά Μύρθιος-Μαριού-Ασώματος.

Σήμερα Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύ-μνης κα Μαρία Λιονή και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Παρασύρη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης κ.κ. Νίκο Κακογιαννάκη και Μανόλη Χνάρη επι-σκέφτηκαν τη Γέφυρα Σταυρωμένου και την επαρχιακή οδό 14 προς Ρουσοσπίτι και Αγία Ειρήνη για να καταγραφούν οι ζημιές και να γίνει μια πρώτη αποτίμηση αυτών.

Διαδικασίες  Καταγραφής Πληγέντων από τα έντονα  καιρικά φαινόμενα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ( πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.) των τελευταίων ημερών μπορούν να αιτηθούν την καταγραφή των καταστροφών στην ιδιοκτησία / επιχείρηση τους ως ακολούθως

Για την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές και ιδιωτικά κτήρια να απευθύνονται στον οικείο Δήμο

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις ( ζημιές σε κτήριο επιχείρησης και εξοπλισμό) στην Π.Ε. Ρεθύμνης / τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας , Πλ Ηρώων Πολυτεχνείου, Τηλ: 28313 40711, 40777)

Για τις καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον οικείο Δήμο

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης οικίας και επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής ( φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα υλικά), καθώς και να διατηρήσει τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία  / επιχείρηση του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook