Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης – Στην Αθήνα είναι έτοιμες για να σταλούν άλλες δύο γέφυρες

Σε διόμιση με τρεις ημέρες θα είναι έτοιμη η γέφυρα τύπου Belley, στον Πλατανιά, ενώ η άλλη θα τοποθετηθεί στη θέση Γαβρανού κοντά στο χωριό Κουφός ώστε να περνάει πάνω από τον Κερίτη και να εξυπηρετούνται οι περιοχές Αλικιανός-Βατόλακκος, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήσε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης. 

Ο κ. Αποστολάκης, τόνισε ότι οι άνδρες του στρατού εργάζονταν όλο το βράδυ για να ετοιμάσουν τις γέφυρες ώστε να φθάσουν σήμερα στα Χανιά, ενώ πρόσθεσε ότι άλλες δύο γέφυρες είναι έτοιμες να φορτωθούν στην Αθήνα και να σταλούν στην πόλη. Οι γέφυρες, τύπου Belley, είναι μία προσωρινή και ασφαλής λύση, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης και έχουν μέγεθος από 25 έως 35 μέτρα, ενώ διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία για επιβατικά και μία για βαρέα οχήματα.

“Θα δούμε τι χρειάζεται η Περιφέρεια και όπου μπορεί να συνδράμει ο στρατός θα το κάνει. Μία γέφυρα σύμφωνα με τους μηχανικούς χρειάζεται στην καλύτερη περίπτωση δυόμιση με τρεις ημέρες, εφόσον υπάρχουν υποδομές, τα υπόβαθρα και μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτά. Στα Χανιά ήρθαμε σήμερα, με εντολή του Πρωθυπουργού, για να βοηθήσουμε την Περιφέρεια. Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ό,τι μπορούμε από αυτές τις ζημιές, που έχουν προκύψει. Έχω εικόνα από τους μηχανικούς και από τον κύριο Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και τον κ. Σπίρτζη, θα δούμε λοιπόν πώς θα στήσουμε το επιτελείο, ώστε από αύριο το πρωί να ξεκινήσουμε τις εργασίες ώστε να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα. Θα δούμε στη συνέχεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, πώς μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της δυτικής Κρήτης γιατί, εκεί έχει γίνει μεγάλη ζημιά”, ανέφερε ο κ. Αποστολάκης. 

Αμέσως μετά ο κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook