Εγκρίθηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ για τη διάνοιξη των δρόμων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά – Υπεγράφησαν οι τρεις πρώτες εργολαβίες

Εγκρίθηκε η πίστωση των 12 εκατομ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο των άμεσων επεμβάσεων αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Χανίων που επλήγη από φυσικές καταστροφές τον Φεβρουάριο.

Η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί πλέον να εκτελεί πληρωμές μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται για το παρακάτω έργο.

Εντωμεταξύ υπεγράφησαν από την περιφέρεια Κρήτης οι τρεις πρώτες εργολαβίες για την αποκατάσταση των ζημιών: 

α) Έργο Συντήρησης Επαρχιακού Δικτύου Περιφέρειας Κρήτης – Υποέργο «Συντήρηση επαρχιακών οδών 5 και 7 της Π.Ε. Χανίων στα Τμήματα Καλουδιανά-Κεφάλι Χρυσοσκαλίτισσα και Βλάτος – Ρογδιά – Λίμνη – Καμένο Σελί», προϋπολογισμού 720.843,17 € (με ΦΠΑ),

β) Έργο Συντήρησης Επαρχιακού Δικτύου Περιφέρειας Κρήτης – Υποέργο «Συντήρηση επαρχιακού Οδικού Δικτύου στα όρια του Δήμου – Καντάνου Σελίνου»,  προϋπολογισμού 915.000,00 € (με ΦΠΑ),

γ) Έργο Αποκατάστασης ζημιών και υποδομών από έντονα καιρικά φαινόμενα, στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων – 2ο υποέργο «Αποκατάσταση ζημιών και Υποδομών από έντονα καιρικά φαινόμενα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής Δήμου Πλατανιά», προϋπολογισμού 685.936,80 € (με ΦΠΑ).

Επίσης εγκρίθηκε  η διάθεση πίστωσης 500.000 € και η ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω του επείγοντος, για την αντιμετώπιση επειγουσών εργασιών πρόσβασης στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων.

Σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση γεφυρών bailey, και από τη Δ/ντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, στον Αλικιανό προκειμένου να εξετάσουν την άμεση σύνδεση μεταξύ Αλικιανού – Κουφού – Γαβρανού – Πατελάρι – Ψαθογιάννου – Βατολάκου με τα χωριά του Ανατολικού Σελίνου Πρασέ – Σέμπρωνα – Ροδοβάνι – Σούγια – Ορθούνι – Καράνου – δρόμο Ομαλού.

Ακολούθως επισκέφθηκαν τον Δήμο Κισσάμου καθώς και το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, και συγκεκριμένα τις περιοχές Παλαιόχωρα – Κάντανο – Τεμένια –  Ροδοβάνι – Πέτρα Σελί, όπως και τις περιοχές Ομαλό – Λάκκους – Σκινέ – Φουρνέ – Αλικιανό.

Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να γίνει, στην επόμενη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου, ιεράρχηση των έργων αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού, με δεδομένο ότι ήδη εγκρίθηκαν 12.000.000 € από το Υπουργείο Οικονομίας  & Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook