Οι κάτοικοι των χωριών δυτικά του ποταμού ζητούν ασφαλή οδική πρόσβαση  με προσωρινή γέφυρα έως ότου ξαναχτιστεί η ιστορική γέφυρα

Κάτοικοι από τα χωριά Αλικιανός, Σκινές, Φουρνές, Κουφός, Βατόλακκος, που χρησιμοποιούσαν την ιστορική γέφυρα που κατέρρευσε συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι κάτοικοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη στον οποίο μετέφεραν την αγωνία τους για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου ανακατασκευαστεί η ιστορική γέφυρα – μνημείο του Κερίτη και την αδύνατη ομαλή και ασφαλή οδική σύνδεση των χωριών.

Όπως είπαν, η πρόχειρη αποκατάσταση της μικρής γέφυρας που συνδέει τον Φουρνέ με τον Σκινέ δεν είναι λύση καθώς από εκεί πλέον διέρχονται όλα τα οχήματα, ακόμη και τα μεγάλα φορτηγά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Επίσης τόνισαν πως δεν υπάρχει ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία.

Ο κ. Βουλγαρακης ανέφερε ότι θα κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της κανονικής γέφυρας του Κεριτη, καθώς αυτό θα χρειαστεί ένα με δυο χρόνια, ενώ αναμένεται αυτές τις ημέρες απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το ποτέ θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης, δεσμεύτηκε ότι ο δρόμος που θα συνδέει το Πατελάρι με τον Κουφό, αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται την επόμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά τα αιτήματα των κατοίκων:

1. Άμεση και ασφαλή σύνδεση των αποκλεισμένων χωριών μέσω του Αλικιανού με την επαρχιακή οδό Χανίων-Ομαλού, από το σημείο που έχει ήδη επιδειχθεί και είχε γίνει αρχικώς δεκτό, ήτοι από το σημείο με το τοπωνύμιο “Λιδιά-Καμμίνια”
2. Την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα ορεινά χωριά της περιοχής 
3. Άμεση έναρξη εργασιών προς κατασκευή μόνιμης και σύγχρονης γέφυρας, σε σημείο πλησίον της παλαιάς γέφυρας, με τρόπο που θα κριθεί αρμοδίως, ασφαλής και πρόσφορος, ώστε να εξυπηρετείται η διέλευση επιβατηγώ, βαρέων οχημάτων και πεζών
4.Άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων προς ανάθεση μελέτης για την ανακατασκευή του Ιστορικού μνημείου της γέφυρας του Κερίτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook