Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 7/03/2019, στα γραφεία της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στον Αλικιανό, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Πλατανιά,ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σοφιανός Σπύρος, ο τοπικός Αντιδήμαρχος, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το μέλος του ΤΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Χανίων κ. Βόρδος. Έγινε εκτενής ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί  από τα ακραία πλημμυρικά και γεωλογικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν   στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά,  με συνέπεια να έχει κηρυχθεί σε συνεχείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας  .

Μείζον θέμα στην συζήτηση αναδείχθηκε μεταξύ άλλων, ο αποκλεισμός των οικισμών και των περιοχών που βρίσκονται δυτικά του ποταμού Κερίτη, μετά την κατάρρευση της Ιστορικής γέφυρας, που μέχρι σήμερα αποτελούσε την μοναδική σύνδεση με το αστικό κέντρο του Νομού, ολόκληρων περιοχών του Δήμου Πλατανιά, αλλά και πολλών περιοχών του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου. Η συγκεκριμένη δίοδος είναι η μοναδική διασύνδεση για την μετακίνηση του πληθυσμού αλλά και την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Στα πλαίσια του ρόλου του, ζητήθηκε από το ΤΕΕ να συνδράμει, στην εξεύρεση προσωρινής λύσης γεφύρωσης του ποταμού Κερίτη, έως κατασκευαστεί άμεσα νέα σύγχρονη γέφυρα, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχουμε από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς το ΤΕΕ είναι ο επίσημος τεχνικός επιστημονικός φορέας της χώρας και σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης & της Π.Ε. Χανίων.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του , για τα θέματα αποκατάστασης της καταστραφείσας οδοποιίας , του έλεγχου και αποκατάστασης  γεφυρών, καθώς και προεκτιμήσεις των καταστροφών, για τις προτάσεις που γίνονται προς την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος στο τέλος της συνάντησης κατέληξε ότι χρειαζόμαστε έργα με μακρόπνοο σχεδιασμό , ανθεκτικά στις τρέχουσες πλέον κλιματολογικές συνθήκες , διαστασιολογημένα με προοπτική των επομένων 50 και πλέον ετών, καθώς και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής , ενώ τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook