Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων των 53ου-54ου δημοτικού (Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία).

Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον  Δημήτρη Βρύσαλη υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου και τον Μιχάλη Κασαπάκη δημοτικό σύμβουλο συναντήθηκε  το Σάββατο 9/3  με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 53ου και 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, που συστεγάζονται με το 2ο ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό, στο ιστορικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Κατά την συνάντηση με τους συλλόγους γονέων περιγράφηκε με ανάγλυφο τρόπο η κατάσταση των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος, ο πολυετής αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών και η αγωνία τους να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα απαραίτητα έργα συντήρηση και αντισεισμικής θωράκισής του. 

Ο πολύχρονος αγώνας έφερε αποτέλεσμα έτσι ώστε να προχωρήσουν και να ψηφιστούν πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο με τη σύμφωνη γνώμη και της Λαϊκής Συσπείρωσης  η μελέτη στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Η αγωνία των γονιών τώρα είναι  ο χρόνος  έναρξης και εκτέλεσης των εργασιών να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μην κωλυσιεργήσει (όπως έγινε με το άλλο ιστορικό συγκρότημα του Καπετανάκειου). 

Στη συζήτηση με τους γονείς ο υποψήφιος δήμαρχος Βρύσαλης Δημήτρης ανέφερε ότι «το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου είναι μεγάλο και γνωστό σε όλους. Εξάλλου το έχουμε αναδείξει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό με την συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του μαθητικού και γονεϊκού κινήματος». 

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι ευθύνες είναι διαχρονικές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε δημοτικό επίπεδο. Πράγματα τα οποία πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής: Τα σχολεία, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι λειτουργίες της πόλης, αποτελούσαν και αποτελούν κόστος. Δεν μπορεί να έχουμε 53 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο δήμο και να έχουμε σχολεία χωρίς καυστήρες και με σάπια καλοριφέρ. Όλα αυτά τα προβλήματα δεν διαχωρίζονται σε αυτά του δήμου και τα άλλα, τα κεντρικά. Πολιτικά είναι τα θέματα. Και ξεκινούν από το ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγουμένη Δημοτική Αρχή έχουν αποδεχτεί να περάσουν στην ευθύνη του Δήμου τα σχολεία, άρα και το κόστος συντήρησης τους, χωρίς εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση. Αυτό υπηρετεί και ο λεγόμενός «Κλεισθένης» που οι πάντες εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης υπερασπίζονται. Γι αυτό έχουν αφήσει τα σχολεία της πόλης σε αυτήν την κατάσταση, γι αυτό καλά κάνετε και σεις οι γονείς και αγωνίζεστε για να αλλάξει αυτό.»

Ο Δ. Βρύσαλης στη συνέχεια σημείωσε πως «Υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημά σας για την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίηση της μελέτης στατικότητας του κτηρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε την ανάγκη πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με σταθερή σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης  και να μπει τέρμα στο σύστημα εργολαβιών για έργα συντήρησης, κατασκευής κλπ συνολικά των κτιριακών υποδομών του δήμου που υπάρχει πικρή εμπειρία.»

Ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας πως: «Η στάση απέναντι στο σοβαρό μέτωπο της παιδείας συνολικά και πιο ειδικά η αντιμετώπιση των σχολικών υποδομών από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογικές μάχες. Μάχες που διεξάγονται με μπόλικη επικοινωνιακή τακτική και με εκθέσεις ιδεών για το Ηράκλειο, που δεν έχουν σχέση με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Με κριτήριο τις ανάγκες σας κι έχοντας απτά δείγματα γραφής για κάθε υποψήφιο δήμαρχο, μπορούμε μπροστά στην κάλπη να επιλέξουμε δημοτική αρχή που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και δεν θα είναι υπηρέτης της κάθε κυβέρνησης και της πολιτικής της. Αυτό το μήνυμα μπορεί να σταλεί με την  στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές όποτε κι αν γίνουν.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook