Προϋπόθεση για την τοποθέτησή της η διευκόλυνση από ιδιοκτήτες  χωραφιών στην περιοχή

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν την Τρίτη στις όχθες του Κερίτη στο ύψος του Αλικιανού, ο Διευθυντής της (Μονάδας Μελετών και Κατασκευών) ΜΟΜΚΑ του στρατού, Ταξίαρχος Μιχάλης Κλουβάς και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης με την προισταμένη τεχνικών υπηρεσιών κα Δοξάκη, σήμερα το πρωί στην διάρκεια σύσκεψης αποφασίστηκε το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί από τον στρατό μια γέφυρα Belley.

Πρόκειται για την θέση Μέσα Βλάτος, σε κοντινή απόσταση νοτιοανατολικά της ιστορικής γέφυρας που κατέρρευσε όπου υπάρχει ήδη ένας αγροτικός δρόμος ο οποίος θα διαπλατυνθεί.

Όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, προϋπόθεση για την εγκατάσταση της γέφυρας είναι να υπάρξουν διευκολύνσεις από ιδιοκτήτες χωραφιών προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν οι διανοίξεις που είναι αναγκαίες για την ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων στην γέφυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η γέφυρα θα είναι έτοιμη περίπου σε έναν μήνα έτσι ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων προς Αλικιανό, Σκινέ, Βατόλακκο κλπ η οποία τώρα γίνεται με πολλές δυσκολίες από τον μικρό δρόμο που ενώνει τα χωριά Φουρνές και Σκινές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook