Σίγουρα, η ενέργεια των κατοίκων της περιοχής να φτιάξουν έναν πρόχειρο «δρόμο» που να «γεφυρώνει» τον Κερίτη ποταμό δεν είναι σύμφωνη με το «γράμμα του Νόμου».

Σίγουρα, ο ένας μήνας που έχει περάσει από την καταστροφή της ιστορικής γέφυρας είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των χωριών που αποκόπηκαν.

Σίγουρα, ο ένας μήνας, τουλάχιστον, που θα χρειαστεί για να τοποθετηθεί εκεί στρατιωτική γέφυρα (πιθανόν μια απο τις δύο που μπήκαν σε Πλατανιά ή Πλεμενιανά) είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των κατοίκων.

Άλλωστε είχαν προειδοποιήσει όταν πήγαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων πως η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα καθώς η «γεφύρωση» του Κερίτη είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των χωριών.

Ας επικρατήσει λοιπόν ψυχραιμία και μιας και οι κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία που πήραν, ας βοηθήσουν και οι αρμόδιες αρχές για την βελτίωση της ασφάλειας της κατασκευής και την χρήση της μέχρι να τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα.

Μετά ας πάνε τα συνεργεία να διαλύσουν το πρόχειρο αυτό «γεφύρωμα». 

Άλλωστε σε ενδεχόμενη νέα ισχυρή νεροποντή θα είναι δύσκολο να διοχετευθούν τα νερά από τους μεγάλους σωλήνες που μπήκαν κάτω από τον «δρόμο» και η κατασκευή μάλλον θα διαλυθεί.

(Να σημειωθεί πως σε πολλές περιοχές οι αδιάβατοι αγροτικοί δρόμοι μετά τις καταστροφές αποκαταστάθηκαν με πρωτοβουλίες κατοίκων των χωριών που πήραν τα μηχανήματά τους και έκαναν διανοίξεις)

Υ.Γ.: Δεν είναι “Ιρλανδική διάβαση” η οποία αποτελεί μια τσιμεντένια διάβαση στην κοίτη ενός ρέματος απο όπου περνά και νερό όταν υπάρχει.

Δείτε καταπληκτικές εικόνες στο βίντεο του Στέλιου Αποστολάκη – Φοίβος  DJI το οποίο αναρτήθηκε με το εξής σχόλιο:

“Αλικιανός Νέα Γέφυρα 23 Μαρτίου 2019
Ψυχραιμία….Ηρεμία….Λογική ……είναι αυτό που χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ………Κανείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ τον Χανιώτικο Λαό με τις δύο ” Φονικές ” απανωτές Θεομηνίες που του έτυχαν………κάθε μέρα Νέες Ζημιές βρίσκουμε όπου και να πάμε……Ατέλειωτες Καταστροφές……Ατέλειωτο χάος στην γεωργική γή………Βομβαρδισμένα τοπία…….
Ξέρουμε ο ένας τον άλλο……..
Ηρεμα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ”ΚΑΖΑΝΙ ”…..
η Γεωργία Νταγάκη είναι στο υπέροχο Ριζίτικο με την υπέροχη φωνή της….”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook