Η περιοχή στον Αλικιανό μπορεί να έμοιαζε σήμερα με “καζάνι που βράζει”, μετά τη συγκέντρρωση περίπου 500 ατόμων, μπροστά από τον αυτοσχέδιο δρόμο που έφτιαξαν στον Κερίτη, για να περιφρουρήσουν το πέρασμα που κατασκεύασαν, από οποιονδήποτε επιχειρούσε να το κλείσει,  αλλά το μόνο καζάνι που επί της ουσίας βράζει είναι αυτό που έχουν στήσει κάτοικοι για τους συγκεντρωμενους.

Όπως καλα ξέρουν να κάνουν Κρητικοί, σε χαρά και λύπες, να σμίγουν δηλαδή με κρητικό πιλάφι και κρασί, έτσι και σήμερα, κάτοικοι που βγήκαν στο δρόμο, με τους ήχους από τις καμπάνες της εκκλησίας, μετά τις πληροφορίες, οτι επίκειται παρέμβαση του εισαγγελέα για το κλεισιμο του δρόμου, έστηκαν καζάνι με βραστό ζιγουρι στο σημείο της περιφρούρησης, ενώ σε φούρνο του Αλικιανού, ετοιμάζονταν το ψητό με αρνιά.

Το κρητικό πιλάφι και το ψητό θα μοιραστεί στους συγκεντρωμένους για τα “εγκαίνια” του δρόμου που κατασκευάστηκε στην κυριολεξία εν μια νυχτί. Άλλωστε εν μια νυχτί άνοιξε και ο δρόμος στο Σταλό, που παρέμενε κλειστός για πάνω από ένα μήνα, λόγω της κατολίσθησης, και δόθηκε στην κυκλοφορία, χωρίς να υπάρχει ούτε σήμανση, ούτε φωτισμός, ούτε αστυνομική παρουσία, μόνο με την υπόδειξη οτι οι πολίτες θα περνούν με δική τους ευθύνη. 

Αυτά είδαν και οι κάτοικοι, ως… παράδειγμα της πεφωτισμένης τοπικής ηγεσίας και αντέγραψαν τις “υπεύθυνες” πρακτικές των τοπικών αρχόντων. Αυτά μόνο στην Κρήτη συμβαίνουν και από τις δυο πλευρές.

Το καζάνι λοιπον φτάνει… μέχρι το Σταλό και στο ίδιο “καζάνι” βράζουν κάτοικοι και η πεφωτισμένη τοπική ηγεσία.

Την ίδια ώρα η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή όχι για το κλείσιμο του δρόμου αλλά για να διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθεί κάποιο ατύχημα και για να εγγυηθεί την ομαλή διέλευση τεχνικού συνεργείου της αντιπεριφερειας καθώς  σήμερα είχε προγραμματιστει η έναρξη εργασιών τοποθέτησης γέφυρας Μπέλεϋ σε κοντινό σημείο από τη γέφυρα του Κερίτη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook