Γράφει Ο Παραπολιτικός

Πολλά και μεγάλα παράπονα εκφράζουν οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης και κυρίως των Χανίων για τον Περιφερειάρχη Κρήτης και εκ νέου υποψήφιο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Σταύρο Αρναουτάκη, μετά τις μεγάλες καταστροφές του περασμένου μήνα στα Χανιά.

Η τουριστική σεζόν ήδη ξεκίνησε, τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές είναι μεγάλα, ενώ 3-4 κομβικά σημεία στα οποία ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά ούτε διαφαίνεταιι κάποια κινητικότητα, “καίνε” τον Σταύρο Αρναουτάκη. 

Τα παράπονα ξεκινάνε από την αδυναμία πρόσβασης των κατοίκων στις δύο όχθες του Κερίτη στον Αλικιανό, οι οποιοι με δικά τους μέσα και με κίνδυνο να υποστούν διώξεις, για δεύτερη φορά και δουλεύοντας όλη την νύχτα, έστησαν ξανά την πρόχειρη διάβαση. Θεωρούν ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο έργο, οτι δεν γίνεται απολύτως τίποτα ενώ οι επίσημες δηλώσεις αναφέρουν οτι η γέφυρα θα τοποθετηθεί, μόλις φτιαχτεί η γέφυρα στον Ιάρδανο, όπου και εκεί έχει παγώσει το θέμα. Με όλα αυτά  στρέφουν τα βέλη τους στην Περιφέρεια και προσωπικά στον ίδιο τον Στ. Αρναουτάκη.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν περάσει δύο ημέρες που οι επιχειρηματίες του Πλατανιά απέστειλαν επιστολή στον Σταύρο Αρναουτάκη, κατηγορώντας τον για αθέτηση υποσχέσεων όσον αφορά την αποκατάσταση σημαντικών ζημιών της θεομηνίας, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Η επιστολή  αφορούσε στην άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάρδανου στον Πλατανιά, την άμεση αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα της παλιάς εθνικής με άμεση προτεραιότητα το τμήμα Σταλός –Πλατανια και τον άμεσο καθαρισμό του ΒΟΑΚ από τα χώματα, το κόψιμο των δέντρων και των  κλαδιών. 

Παράλληλα δε, η Περιφέρεια αλλά ειδικά ο Σταύρος Αρναουτάκης, συγκεντρώνει τα πυρά και τα αρνητικά σχόλια των πολιτών, που ταξιδεύουν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, καθώς η κατάσταση είναι τραγική. Διαγραμμίσεις και φωτισμός δεν υπάρχει, οι καθυστερήσεις στο τμήμα της εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν και όλες οι απόψεις και οι συζητήσεις στα social media, συγκλίνουν στο ότι η Δυτική Κρήτη είναι εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένη. 

Όλα αυτά δημιουργούν μία πολύ αρνητική εικόνα για τον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος συνεχώς ανακοινώνει έργα, τα οποία όμως υπάρχουν μόνο ως εξαγγελίες και βέβαια η κατάσταση αυτή μάλλον τον έχει απομακρύνει πολύ από την αυτοδυναμία που επιθυμεί να πάρει στις εκλογές από την πρώτη Κυριακή. 

Μάλιστα όλη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό και με την συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγήσει δύο πολύ σημαντικά στελέχη του ΚΙΝ. ΑΛ., ενός άντρα και μίας γυναίκας, που παλαιότερα τον στήριξαν, να συζητούν το ενδεχόμενο καθόδου τους με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. 

Εάν γίνει αυτό, τότε θα έχει δεχτεί ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα, καθότι ήδη η συνεργασία του με το κυβερνών κόμμα, τον έχει ζημιώσει αρκετά, αφού είναι πολλοί που πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να πάρει χρίσμα από κανένα κόμμα, γιατί απλά δεν χρειαζόταν να κομματικοποιηθούν σε αυτόν τον βαθμό οι αυτοδιοικητικές εκλογές και να καταλήξουν σε μία κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook