Καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, υποδομές, δρόμοι καταστράφηκαν από τον κατακλυσμό – Σκηνές από Χανιά επαναλήφθηκαν σε Σητεία και Ιεράπετρα

Εικοσιδύο απεγκλωβισμοί ατόμων που κινδύνευσαν κατά τη χθεσινή θεομηνία στο νομό Λασιθίου, κατολισθήσεις, απροσπέλαστοι δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια, ζημιές στο οδικό, δημοτικό και επαρχιακό δίκτυο, εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών και ζωικό κεφάλαιο που “θάφτηκαν” κάτω από τα νερά, είναι ο απολογισμός του κατακλυσμού που σημειώθηκε χθες κυρίως στο νομό Λασιθίου αλλά και στο Ηράκλειο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Σητεία με τους κατοίκους να μιλούν για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο καθώς σε όλο το δήμο σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ο ποταμός Παντέλης ξεχείλισε, καταστρέφοντας θερμοκήπια και καλλιέργειες που βρίσκονταν πλησίον του ποταμού.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουην από σήμερα.  

Παρόμοια εικόνα στα Πιλαλήματα Μακρύ Γιαλού, όπου έγιναν 11 διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών. 

Η εικόνα των εγκλωβισμένων που ανέβηκαν στην ταράτσα σπιτιού, αναμένοντας βοήθεια από την πυροσβεστική για να απομακρυνθούν από το σημείο, όπου το ύψος του νερού είχε φτάσει 3 μέτρα (περιμετρικά του σπιτιού), κάνει το γύρο του διαδικτύου, όπως και τα βίντεο από ψηλά που δείχνουν μια “βυθισμένη” Σητεία.

(βίντεο από Σητεία)

(Ανάμεσα Τουρλωτή – Λαστρο Σητεία)

Στη περιοχή, Γουδουρα,  μετά τον Μακρύ Γιαλό, πριν από το εργοστάσιο του Αθερινόλακου, υποχώρησε τμήμα του δρόμου ενώ μεγάλο τμήμα της περιοχής έχει πλημμυρίσει.

(Γούδουρας, νομός Λασιθίου)

Μακρύ Γιαλος (φωτογραφίες απο την ομάδα Kreta Μακρυγιαλός)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook