Μαζικά και με τη δέουσα επισημότητα, τίμησε και φέτος η παροικία τη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου στα “Βενιζέλεια” που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Όπως δήλωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μιχάλης Χουδαλάκης, η εκδήλωση υπήρξε ευκαιρία “να θυμηθούμε τα σημαντικά επιτεύγματα του Βενιζέλου ως οραματιστή ηγέτη του Κρητικού και του Ελληνικού λαού”.

“Ο Βενιζέλος είναι το σύμβολο του συλλόγου μας, κάτι που αποδεικνύεται και από το άγαλμα του Βενιζέλου στο προαύλιό μας”.

Μέλη και φίλοι της Αδελφότητας και εκπρόσωποι της παροικίας συγκεντρώθηκαν για την κατάθεση στεφάνων και κατόπιν στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Κρητικό Σπίτι με προβολή ντοκιμαντέρ και επιδείξεις του χορευτικού συγκροτήματος της νεολαίας της Αδελφότητας. Στο χώρο της εκδήλωσης βρίσκονταν ακόμη βιβλία από το Μουσείο αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο στα Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ομιλία του, ο κ. Χουδαλάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος K. Βενιζέλος» της Ελλάδας, που έχει ανακηρύξει την Αδελφότητα επίσημο εταίρο και στη σχετική τελετή για την επισημοποίηση της σχέσης μεταξύ των δύο οργανισμών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook