Αντιπροσωπεία Παγκόσμιας ΜΚΟ βρέθηκε στις Βουκολιές για τα αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα τροχαίων 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, επισκέφθηκαν  το Διεθνές πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων “Χρηστού Πολέντα”, αντιπροσωπεία 100 περίπου ατόμων- σύνεδροι της 6ης  Διεθνής  Συναντήσεως  Μ.Κ.Ο  του Παγκόσμιου Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας που υποστηρίζει τα θύματα τροχαίων και τις οικογένειες τους Παγκοσμίως. 

Στο πάρκο τους υποδέχτηκαν, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου  Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων  «Στηρίζω  Ο Άγιος Χριστόφορος», Σταυρός Πολέντας, συνοδευόμενος από τον Πατήρ Νικόλαο  ο όποιος είναι και ο Ιερέας του Ιερού Ναού  Άγιος Χριστόφορος  που είναι οικοδομημένη εντός του  Πάρκου, καθώς και το μέλος του συλλόγου Ευτύχιος  Κουκουτσάκης, που λειτούργησε ως διερμηνέας, και Κουκουτσάκης Αντώνιος.

Εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Σκαλάκης και εκ μέρους του δήμου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Φιωτάκης, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Τσοντάκης.

Οι παρευρισκόμενοι, ξεναγήθηκαν από τον κ. Πολέντα σε όλα τα μνημεία παγκόσμιας αναφοράς εντός του πάρκου, καταλήγοντας στο διεθνές μνημείο των Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένο στα αδικοχαμένα θύματα της ασφάλτου, όπου και ακολούθησε, καλωσόρισμα από τον Αντιδήμαρχο  Πλατάνια  και ομιλία από τον  πρόεδρο  του συλλόγου Σταύρο Πολέντα.

Κατά την ενημέρωση τους για τις δράσεις του Συλλόγου, συμφωνήθηκαν οι από κοινού μελλοντικές συνεργασίες παγκοσμίας εμβέλειας ώστε το πάρκο Πολέντα να αποτελέσει τον φάρο πρόληψης τροχαίων σε όλο τον κόσμο και  δόθηκε  υπόσχεση  κατά την  επόμενη συνάντηση  το ερχόμενο έτος να τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, εις μνήμην όλων των αδικοχαμένων θυμάτων της ασφάλτου. 
  
Το παρών έδωσαν και ο πολιτιστικός και παραδοσιακός σύλλογος Σελίνου  και ο αθλητικός και χορευτικός σύλλογος “Οι Πελαργοί”, οι οποίοι παρευρέθηκαν  με κρητική ενδυμασία θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν  την μνήμη τον θυμάτων της ασφάλτου αλλά και να περάσουν το μήνυμα  της πρόληψης τον ατυχημάτων στη νέα γενιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook