Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους πολίτες λόγω των ανέμων που προκάλεσαν προβλήματα στα Χανιά

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν από το βράδυ απαιτούν την προσοχή των πολιτών που μετακινούνται, καθώς κλαδιά και αντικείμενα μπορεί να παρασυρθούν στον δρόμο. Ήδη μάλιστα προκλήθηκαν τα πρώτα προβλήματα σήμερα το πρωί με ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγές δρομολογίων ενώ δεν γλίτωσε και αυτοκίνητο πάνω στο οποίο προσγειώθηκε τραπέζι! (φωτο)

Λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν δέντρα στον εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στην περιοχή των Βρυσών με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε και στύλος.

Ευτυχώς τα δέντρα δεν “προσγειώθηκαν” σε διερχόμενο οδηγό. Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Βρυσών έσπευσαν για την κοπή του κορμού που βρίσκεται στο οδόστρωμα και την απομάκρυνσή του.

Δείτε τις φωτογραφίες από Τα Χανιά των Πολιτών

Νωρίτερα, παρασύρθηκαν από τον αέρα και κατέληξαν στον δρόμο δυο ελενίτ, στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου περίπου μετά την περιοχή Καλαμάκι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οδηγοί.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και μετά αναμένεται να στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, αρχικά από τα δυτικά του νησιού, με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4, τοπικά στα δυτικά έως και τα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της με τη μέγιστη κατά τόπους να ξεπερνά τους 28⁰C.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από το νησί μας αλλά στη συνέχεια η μεταφορά αυτή μετατοπίζεται ανατολικότερα επαναφέροντας καθαρότητα στην ατμόσφαιρα. 

Από την Δευτέρα και για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας επανέρχεται ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες νεφώσεις με τους Δυτικούς όμως ανέμους να εμφανίζονται ενισχυμένοι διατηρώντας εντάσεις στα 5 έως και 6 Μποφώρ.

Η επαναφορά στις ανοιξιάτικες συνθήκες θα γίνει περισσότερο αισθητή και από την πτώση της θερμοκρασίας η οποία υποχωρεί και πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook