​Παρουσία όλων των υποψηφίων αλλά και των φίλων του συνδυασμού – Μήνυμα σε όσους “αυτοχρίζονται δήμαρχοι” έστειλε ο Τάσος Βάμβουκας

Άνοιξε απόψε τις πύλες του στην οδό Αποκορώνου 22 στα Χανιά το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Δήμος Ενεργών Πολιτών” με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα παρουσία όλων των υποψηφίων συμβούλων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του αλλά και φίλων πολιτών που παρευρέθηκαν για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον συνδυασμό.

Ο κ. Βάμβουκας απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας για το αποτέλεσμα των εκλογών κατά την ομιλία του τονίζοντας μάλιστα με νόημα ότι όσοι βιάζονται να αυτοχρισθούν δήμαρχοι θα πρέπει να περιμένουν πρώτα να μιλήσουν οι πολίτες.









Ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος, δεν παρέλειψε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του δηλώνοντας ότι η δημοτική του παράταξη έκανε πράξη την πολιτική ανανέωση στα Χανιά, δείχνοντας εμπιστοσύνη και τοποθετώντας νέους ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης και αναδεικνύοντας μια νέα γενιά ικανών αυτοδιοικητικών στελεχών.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών αυξήθηκε η δημοτική περιουσία, νοικοκυρεύτηκαν τα οικονομικά του Δήμου, μειώθηκαν οι επιβαρύνσεις προς τους δημότες, έγινε πράξη τη διαφάνεια και άνοιξαν όλα τα θέματα που λίμναζαν.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 1952, τις 8 νέες σχολικές μονάδες, τη δρομολόγηση της διαδικασίας ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, τις αναπλάσεις της Νέας Χώρας και της Χάληδων, τη χρήση κοινοχρήστων στο ενετικό λιμάνι Χανίων, την ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Περίδου, της Αμπεριάς, το θέατρο Μίκης Θεοδωρακης, τον νέο βιολογικό της ΔΕΥΑΧ, την ανακατασκευή πεζοδρομίων κλπ.


Όπως επεσημάνθηκε κατά την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, μέσω ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και Πράσινου Ταμείου χρηματοδοτήθηκε με 5.250.000 ευρώ η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, με 2.500.000 ευρώ η νέα Βιβλιοθήκη στην οδό Τζανακάκη,  με 2.000.000 ευρώ η ενοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με τον Δημοτικό Κήπο. Με 11.000.000 ευρώ από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αλλάζει το κέντρο της πόλης, την όψη και τη λειτουργία του. 

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι το πρόγραμμα του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” δεν είναι απλώς κοστολογημενο είναι ήδη χρηματοδοτημένο. 

Τέλος ο Στέλιος Βαλυράκης, φαρμακοποιός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βάμβουκα, στα πλαίσια των εγκαινίων τόνισε ότι η παράταξη του κ. Βάμβουκα έκανε πράξη την πολιτική ανανέωση ενώ έχει υλοποιήσει μία σειρά από σημαντικά έργα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαλυράκη:













 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook