Τραγική κατάληξη είχε η πεζοπορία στα ορεινά των Σφακίων

Πρώτη ενημέρωση 10.05 / Τελευταία ενημέρωση 11.43

Το δυστύχημα συνέβη λίγη ώρα πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί, όταν μια γυναίκα, Γαλλίδα, περίπου 65 ετών, μέλος ενός γκρουπ πεζοπόρων που διένυε τη διαδρομή Αγία Ρουμέλη – Άγιος Παύλος στα Σφακιά, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, έχασε την ισορροπία της και έπεσε από σε γκρεμό βάθους πολλών μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη περίπου στην περιοχή του Αγίου Παύλου. 

Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ κάλεσαν σε βοήθεια τις αρχές ενημερώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της και δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες που έκανε το γκρουπ να επικοινωνήσει με εκείνη.

Η γυναίκα πέφτοντας από τον γκρεμό, έφτασε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη θάλασσα.

Άμεσα, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης το οποίο κάλεσε τον τοπικό σύμβουλο της Αγίας Ρουμέλης, Γιάννη Τζατζιμάκη να σπεύσει στο σημείο μαζί με γιατρό προκειμένου να προσεγγίσουν τη γυναίκα και να παράσχουν άμεση ιατρική βοήθεια, δυστυχώς όμως ο τραυματισμός της κατά την πτώση ήταν θανατηφόρος.

Από τα Σφακιά εντωμεταξύ είχε ξεκινήσει σκάφος με πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης. Όταν έφτασε το σκάφος στο σημείο παρέλαβε τη νεκρή γυναίκα και τη μετέφερε στο Κ.Υ Σφακίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook