Η Μεσαρά υποδέχτηκε σήμερα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί τις Μοίρες συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ηρακλείου του συνδυασμού του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας»  ξεκίνησε την περιοδεία του από την λαϊκή αγορά των Μοιρών, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες αλλά και εμπόρους της λαϊκής  για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τοπικούς φορείς με τους οποίους συζήτησε θέματα της περιοχής, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης να τονίζει ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πρωτογενής τομέας ήταν καίριο μέλημα της Περιφέρειας Κρήτης».

Όπως τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης «η προσπάθεια ενδυνάμωσής του πρωτογενή τομέα του νησιού  μέσω: της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, της διασύνδεσης των κλάδων παραγωγής,  της αξιοποίησης της καινοτομίας, των δυνατοτήτων που παρέχουν οι ψηφιακές εφαρμογές, και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας με σκοπό την ισχυροποίηση και τη  διεύρυνση των αγορών των Κρητικών προϊόντων, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια από την Περιφέρεια Κρήτης».

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας ότι προωθείται η ενιαία διαχείριση των υδάτων, η ολοκλήρωση φραγμάτων και η  χρηματοδότηση κατασκευής αρδευτικών δικτύων, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια  συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα για το νερό, προωθώντας την ορθολογική διαχείρισή του σε συνεργασία με τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την περιοδεία του, συζήτησε με καταστηματάρχες των Μοιρών και  επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των δημοτικών συνδυασμών για τον δήμο Φαιστού,  με τους υποψήφιους δημάρχους να εκφράζουν τη στήριξη τους στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook