Στο Ρέθυμνο συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – “Στόχος στις ευρωεκλογές να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια”

Την ανάγκη να ενισχυθούν από την επίσημη Πολιτεία όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας, επισήμανε από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και το όραμά της, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τη θέση του πρωθυπουργού μόλις βρεθώ, να γνωρίζετε όλοι σας, ότι η στήριξη μου προς τις τοπικές κοινωνίες στις ορεινές κοινωνίες όπως το Σπήλι θα είναι αμέριστη.

Να ξέρετε ότι στηρίζομαι σε σας και έχω θέσει ένα πολιτικό προσωπικό στόχο και στοίχημα: Να πετύχουμε πολιτικά την επόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ’89 και ’90. Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο δημαρχείο Σπηλίου έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα: Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για την πατρίδα. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο αναπτυξιακό όραμά του για την Κρήτη είπε: Δεν έχω κρύψει ότι είμαι κατά βάθος ένας άνθρωπος βουνίσιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ορεινών δήμων. Για αυτό έχω δρομολογήσει μαζί με τους συνεργάτες μου ένα ειδικό σχέδιο για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής κοινότητας. Πρέπει να σπάσει η απομόνωση, με έργα από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και από την περιφέρεια, για αυτό ζητάω να στηρίξετε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως τον επόμενο περιφερειάρχη της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να βρεθεί δίπλα στο δήμο Αγίου Βασιλείου δίπλα στους ορεινούς δήμους και όπως είπε προσδοκούμε πολιτικές που θα μετατρέψουν την ορεινότητα, που είναι πρόβλημα, σε στρατηγικό πλεονέκτημα. Αυτό ζητάμε από την κεντρική εξουσία και η ανάπτυξη του δήμου Αγίου Βασιλείου περνάει μέσα από μία μόνο στρατηγική: ότι ο δρόμος από Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη που είναι η κύρια μορφή του Νότιου άξονα, το έργο αυτό να στηριχτεί. Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη, χαριτολογώντας ότι «στο μόνο που διαφωνώ μαζί σας είναι ότι εσείς είστε Ολυμπιακός και εγώ Παναθηναϊκός».

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser
   
Στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser το οποίο είναι τμήμα του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου που αφορά στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο πρύτανης του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έργο του Ινστιτούτου το οποίο αφορά έρευνα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας, το γνωστό πρόγραμμα hiper το οποίο σχετίζεται με την πυρηνική σύντηξη ταχείας ανάφλεξης με τη χρήση laser. Το hiper περιλαμβάνεται στον κατάλογο 35 συνολικά έργων που είναι γνωστός ως οδικός χάρτης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών υποδομών έρευνας.


 
«Η μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο είναι μία ευκαιρία για το ακαδημαϊκό ίδρυμα να μπορέσει να χαράξει μία ξεχωριστή ανεξάρτητη πορεία αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του στην εφαρμοσμένη έρευνα δίνοντας έμφαση και μετατρέποντας τις υφιστάμενες δομές σε ένα πυλώνα ανάπτυξης συνολικά για την Κρήτη. Δεν είναι μόνο η Κρήτη του τουρισμού, του πολιτισμού, η Κρήτη των φυσικών ομορφιών, αλλά πρέπει να είναι και της γνώσης, η Κρήτη της καινοτομίας και οι συνθήκες που επικρατούν στο Ινστιτούτο δίνουν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθούν. Οι υφιστάμενες υποδομές είναι προς το καλό του τόπου. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημαντική δουλειά που κάνετε εδώ» , δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα έργο του ινστιτούτου από τον καθηγητή και διευθυντή του ινστιτούτου Μιχάλη Ταταράκη.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook