Το ποιος θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για την αναπτυξιακή εκτίναξη του Δήμου είναι το δίλλημα των εκλογών της 26ης Μαΐου, σύμφωνα τον συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα.

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, εξέφρασε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Πριν την έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Μανώλης Αδοντάκης ( ο οποίος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος) σε δήλωσή του έκανε λόγο για μια δυναμική ομάδα που συνθέτει άτομα, ικανότητες, ηλικίες, γνώσεις αλλα και οράματα. 

Όπως είπε ο Δήμος Ενεργών Πολιτών απέδειξε πως δεν φοβάται να συγκρουστεί με μικρά ή μεγάλα συμφέροντα και να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών που είναι το ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος των 120 εκατομ. ευρώ καλύτερα από εκείνους που το σχεδίασαν και το οργάνωσαν.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην διάρκεια της τελευταίας πενταετίας για τα οποία – όπως είπε – ολόκληρος ο συνδυασμός είναι περήφανος καθώς έγιναν σε πολύ δύσκολές – οικονομικά – συνθήκες. 

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του  πάρκινγκ της Περίδου, του Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας των Χανιωτών, στην επέκταση του  βιολογικού της ΔΕΥΑΧ … 

Επίσης στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με ελάφρυση των επιβαρύνσεων των δημοτών κατά 20% στα τέλη ύδρευσης και κατά 5% στα δημοτικά τέλη, καθώς και στην εκτέλεση μιας σειράς άλλων έργων όπως η ανάπλαση της Χάληδων, του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, του πάρκου της Αμπεριάς, της κατασκευής και διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και σε παιδικές χαρές στο Ακρωτήρι, στην Σούδα στις Μουρνιές.  

Ειδική αναφορά έκανε στην ΔΕΔΙΣΑ, στη θωράκιση των υποδομών του Δήμου ιδίως με τα εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδισό, στη Νέα Κυδωνία στην Κάτω Σούδα, στη Δυτική Τάφρο, ενώ ανακοίνωσε πως το μεγάλο έργο του ποταμού Μορώνη θα ξεκινήσει μέσα στο 2020. 

Ο κ.Βάμβουκας αναφέθηκε και στην υλοποίηση του Δήμου Αλληλεγγύης μέσω προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και μερίμνης για υποδομές ΑΜΕΑ.

Παρουσίασε συνοπτικά τα πεπραγμένα στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού ειδικά με τις μεγάλου βεληνεκούς διοργανώσεις που έγιναν και στους δύο αυτούς τομείς.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» για την επόμενη τετραετία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων είπε πως το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα αποτελεί εγγύηση και για το νέο πρόγραμμα.

Ειδικά σε ότι αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος, ο κ.Βάμβουκας μίλησε για το δίλημμα των εκλογών της 26ης Μαΐου που είναι το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει γίνει ήδη, εκτός από αυτούς που έκαναν αυτόν τον σχεδιασμό.

Ο «Δήμος Ενεργών Πολιτών» είναι η ασφαλής επιλογή για το απρόσκοπτο αύριο των Χανίων, είπε ο Τάσος Βάμβουκας καθώς τα στελέχη του συνδυασμού έχουν την την πείρα, τη γνώση, το σχέδιο, τα μέσα και μπορούν να οδηγήσουν τα Χανιά στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook