Στη δωρεά  ενός υπερσύγχρονου drone που αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές ικανότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, προχώρησε ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του drone στα γραφεία της ΠΥ Χανίων ενώ παράλληλα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τους πυροσβέστες στον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Χανίων Μ.Δελάκη.

Τo drone πληροί όλες τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αγορά του και θα επιχειρεί για περιστατικά έρευνας, διάσωσης, πρόληψης και καταγραφής όλων των συμβάντων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η υπηρεσία. Το κόστος drone ανέρχεται περίπου σε 2.500 ευρώ ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά  του και το εύρος των δυνατοτήτων του είναι εντυπωσιακά: έχει πτητική διάρκεια μιάμιση ώρα, κάμερα θέασης όλων των Χανίων, δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης και αποστολής εικόνων, μεγάλες δυνατότητες εστίασης, λήψη απεριόριστων φωτογραφιών ανά 10 δευτερόλεπτα.

Τo drone είναι “ετοιμοπόλεμο” ενώ χειριστές θα είναι ο Παύλος Παπαδάκης και ο Αλέξανδρος Φατσέας

Η απόφαση για τη δωρεά αυτή ελήφθη με γνώμονα την ευθύνη για κοινωνική προσφορά του Ροταριανού Συλλόγου ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι η επιλογή και αγορά του drone έγινε κατόπιν συνεννόησης με την πυροσβεστική. 

Όπως σημείωσε στο Flashnews.gr Γιώργος Πελεκανάκης, η απόφαση για τη δωρεά προέκυψε “Τηρώντας τις εντολές και τις προδιαγραφές του Διεθνού Ρόταρυ για την κοινωνική προσφορά, μας ήρθε η ιδέα να προσφέρουμε κάτι που είχε ανάγκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων. Με μεγάλη μας χαρά από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής της ΠΥ Χανίων την αποδέχτηκε”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook