Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ‘Χαμένος Κόσμος’, στην Παλαιόχωρα, 1-5 Ιουνίου

Το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ‘Χαμένος Κόσμος’ της Παλαιόχωρας, σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου – Σελίνου, θα διεξαχθεί το διάστημα 1-5 Ιουνίου του 2019.

Με πάνω από 350 υποβολές ταινιών, που είχαν ως αποτέλεσμα 67 επίσημα επιλεγμένες ταινίες από 19 χώρες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πολλοί από τους Διεθνείς και Έλληνες κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες επιβεβαίωσαν ότι θα ταξιδέψουν στην Παλαιόχωρα για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ!

Το ετήσιό μας Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μία δυναμική επιλογή από διεθνείς και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, στην υπέροχη τοποθεσία μας στη ΝΔ Κρήτη, καθώς και να καθιερώσει ένα τακτικό ετήσιο σημείο συνάντησης για σκηνοθέτες και Εκπροσώπους της Βιομηχανίας Κινηματογράφου.

Το κοινό του φεστιβάλ θα αποτελείται από ένα επιλεγμένο σύνολο από Κινηματογραφιστές, Βετεράνους της Βιομηχανίας του Κινηματογράφου καθώς και ντόπιους, περιστασιακούς διεθνείς τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής. Με αυτή τη σκέψη, κύριο μέλημά μας είναι να προγραμματίζουμε ταινίες που επιδεικνύουν την ικανότητα για εξιστόρηση Διεθνών θεμάτων, με ευρεία απήχηση στο κοινό.

Οι φετινές παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μία Ομιλία Εισήγησης από τον Βετεράνο της Διεθνούς Βιομηχανίας Κινηματογράφου, τον Bruno Chatelin, Διευθύνoντα Σύμβουλο του FilmFestivals.com, καθώς και μια σειρά από εκδηλώσεις φιλοξενίας Meet & Greet, που θα υποστηρίζονται με ζωντανή μουσική από τα συγκροτήματα ‘Andromeda’, ‘Change House’ και ‘Rainbow Touch’· παραδοσιακούς χορούς και μαγειρικά δρώμενα καθώς και τα βραβεία LWSFF, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Βραδιά Κλεισίματος της εκδήλωσης.

Ο Bruno Chatelin, Εκπρόσωπος Ταινιών και διευθύνων σύμβουλος του Film Festivals.com, το οποίο προωθεί και συνδέει καλλιτέχνες με φεστιβάλ ταινιών σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσει το ειδικά επιλεγμένο ντοκιμαντέρ “Ζώντας στο Παρελθόν του Μέλλοντος “, παραγωγής και αφήγησης του ηθοποιού πολλαπλών διακρίσεων Jeff Bridges και σκηνοθεσίας της Susan Kucera.

Η φετινή προσεκτικά επιλεγμένη κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Susan Kucera (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου), Paul McGuirk (Καθηγητής Κινηματογραφικών Σπουδών & Συγγραφέας) και Bruno Chatelin (Διευθύνων Σύμβουλος του FilmFestivals.com).

Η Παλαιόχωρα είναι ο «Χαμένος Κόσμος» που δίνει το όνομά του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας. Τοποθετημένη σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, περιβαλλόμενη από τον ωκεανό και φωλιασμένη κάτω από τα βουνά, η πόλη είναι προσβάσιμη μέσω μιας γραφικής διαδρομής από τα Χανιά στα βόρεια, κατά μήκος των Κρητικών βουνών, μέχρι την ΝΔ Κρήτη.

Πολλοί που φτάνουν εδώ για πρώτη φορά δεν θέλουν να φύγουν, πολλοί μάλιστα δεν το κάνουν ποτέ! Ανυπομονούμε να σάς καλωσορίσουμε στο προσεχές Φεστιβάλ μας Ταινιών Μικρού Μήκους ‘Χαμένος Κόσμος’ στην Παλαιόχωρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook