Στην τεχνική ηγεσία της Επισκοπής επιστρέφει μετά από περίπου 4 χρόνια ο Γιάσμινκο Βέλιτς. 

Ο Βόσνιος προπονητής συμφώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας Μιχάλη Νικολιδάκη και αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Επισκοπή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

Η ανακοίνωση της Επισκοπής έχει ως εξής:

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας! Ο Βόσνιος τεχνικός έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρό μας, Μιχάλη Νικολιδάκη!

Η συμφωνία αυτή είναι μία προσωπική επιτυχία του προέδρου μας αφού, ξεκάθαρα και αποκλειστικά στόχευσε στον 54χρονο προπονητή ο οποίος του είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη θητεία στον σύλλογό μας όταν η Επισκοπή μας αγωνιζόταν στην Football League (2015).

Η συγκεκριμένη συμφωνία, είναι συμφωνία προοπτικής και διάρκειας αφού ο κ. Βέλιτς έρχεται στο Ρέθυμνο και την Επισκοπή μας για να αναδομήσει όλο τον οργανισμό.
Ο νέος κοουτς παρέμεινε στο Ρέθυμνο για τρεις μέρες. Στο διάστημα αυτό υπήρξαν αντίστοιχες συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση όπου του άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις μα το κυριότερο προοπτική για τα επόμενα χρόνια…

Η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ Επισκοπής βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του προπονητή Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός έπειτα από αλλεπάλληλες συνομιλίες με τον πρόεδρό μας κ. Μιχάλη Νικολιδάκη, έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν για μία συνεργασία με προοπτική και διάρκεια.

O Γιάσμινκο Βέλιτς γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1965 στο Σεράγεβο. 

Αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα και στην Ζελέζνιτσαρ. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 1992. Φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ με ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι και το 1995 και αμέσως μετά, τη σεζόν 1995–1996 αγωνίστηκε στην Καστοριά. Επόμενος ευρωπαϊκός του προορισμός ήταν η Πορτογαλία και η Εστρέλα Αμαδόρα όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια (1996-1998). Την καριέρα του όμως που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο λαμπρή βάσει του ταλέντου που διέθετε, την ολοκλήρωσε στην Ισπανία (Λεγανές, 1998-1999).

Προπονητικά, θήτευσε ως βοηθός του Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ (2001-2002 και το 2004-2005). Στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Πορτογάλο ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν 2002-2003 ενώ τη σεζόν 2003-04 βρέθηκε στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Στην Ελλάδα επέστρεψε τη σεζόν 2006-2007 όπου είχε το πόστο του σκάουτερ στον Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι κάθισε και ως υπηρεσιακός τεχνικός ενώ τη σεζόν 2007-2008 ήταν ο τεχνικός διευθυντής του πράσινου συλλόγου.

Το 2013 ανέλαβε στον Λεβαδειακό. Τον Ιανουάριο 2015 κατέβηκε στην Κρήτη και την Επισκοπή όταν η ομάδα μας αγωνιζόταν στην FootballLeague. Ο κ. Βέλιτς ανέλαβε την ομάδα μας σε μια πολύ δεινή βαθμολογική θέση και στον β’ γύρο κατάφερε να την οδηγήσει ως τα μπαράζ όπου εκεί βέβαια είχε να ανταγωνιστεί πολύ πιο έτοιμους αντιπάλους με συνέπεια να υποβιβαστεί.

Το 2015-16 παρέμεινε στην Κρήτη αναλαμβάνοντας τον Εργοτέλη στη FootballLeague.

Έκτοτε, αναχώρησε για την Πορτογαλία όπου διέμενε μόνιμα έως και σήμερα. 
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι κάτοχος του UEFA PRO (από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) και διπλωματούχος τεχνικός διευθυντής (από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης).

Μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και τη μητρική του).

Ο σύλλογός μας τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία αλλά και πολλές ομαδικές επιτυχίες».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Μετά την επίτευξη συμφωνίας με την Επισκοπή ο Γ. Βέλιτς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τα εξής: «Η Επισκοπή είναι ένα σωματείο που έχει υγιή τρόπο σκέψης και που πρωτίστως οι άνθρωποί της αγαπάνε το ποδόσφαιρο και φυσικά την ομάδα τους.

Η διάθεσή και η πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω τους ίδιους και την ομάδα να πάει μπροστά. Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε η Επισκοπή να αποκτήσει χαρακτηριστικά ενός σωστού ποδοσφαιρικού πρότζεκτ.

Προτεραιότητα του συλλόγου θα πρέπει να αποτελέσει η βελτίωση των υποδομών αυτών που υπάρχουν και ενδεχομένως η δημιουργία κάποιων καινούριων. Με χαρά βλέπω ότι πρόθεση των παραγόντων είναι να δημιουργηθούν οι ανάγκες για να εξυπηρετείται όλο το τμήμα.

Τέλος, θα πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές για ένα ανταγωνιστικό ρόστερ έτσι ώστε η ομάδα να είναι πρωταγωνίστρια στην κατηγορία που θα μετέχει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook