Πρακτική εκπαίδευση των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανωπολεως από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Πολλές φορές οι πυροσβέστες καλούνται να επέμβουν σε τροχαία ατυχήματα με εγκλωβισμό τραυματιών μέσα στα οχήματα. 

Επίσης κάθε καλοκαίρι οι πυροσβέστες καλούνται να σπεύσουν σε επιχειρήσεις διάσωσης κυρίως τουριστών οι οποίοι χάνονται ή τραυματίζονται στα βουνά και στα φαράγγια της Κρήτης.

Μάλιστα αυτά τα περιστατικά είναι πολύ συχνά στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων μεταξύ των οροπεδίων Ομαλού και Ασκύφου  με το «βάρος» των επιχειρήσεων να «πέφτει» το ίδιο συχνά στους πυροσβέστες από την Υπηρεσία των Βρυσών και από το κλιμάκιο της Ανώπολης.

Έτσι ήταν πολύ χρήσιμη η πρακτική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από το ΕΚΑΒ Χανίων, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών για τους διασώστες από τις Βρύσες και την Ανώπολη.

Τα βασικά σημεία στα οποία εκπαιδεύτηκαν πρακτικά οι πυροσβέστες αφορούσαν στο τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις πνιγμονής, υποστήριξης λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς (ΚΑΡΠΑ) , στην αντιμετώπιση τραυματισμών και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook