Μεγάλη κινητοποίηση για να σωθούν οι άνθρωποι που λίγο πριν είχαν σώσει μια μητέρα με ένα παιδί από τα μεγάλα κύματα

Επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή ελικοπτέρου αλλά και σκαφών στήθηκε την Κυριακή στη θάλασσα των Γουβών έξω κοντά την αμερικανική βάση.

Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και θαλασσοταραχή με τα κύματα να είναι μεγάλα. Μια γυναίκα με το παιδί της που βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα κινδύνευσαν να πνιγούν καθώς δεν μπορούσαν να βγουν προς τα έξω μια και τα κύματα τους παρέσερναν.

Τότε δυο νέοι άνδρες βούτηξαν στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να τους σώσουν. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να βγάλουν έξω και το κοριτσάκι και τη μητέρα του. Όμως οι δυο νέοι άνδρες παρασύρθηκαν από τα κύματα και κινδύνευσαν οι ίδιοι. Μάλιστα ο ένας είχε αρχίσει να παρασύρεται στα βαθιά.

Στο σημείο έφτασαν το στρατιωτικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων, σκάφη του λιμενικού σώματος, το σκάφος της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς και ιδιωτικά σκάφη. 

Το σκάφος του λιμενικού έφτασε πολύ γρήγορα ενώ το ελικόπτερο του στρατού έδειχνε στο σκάφος πού βρισκόταν ο ένας νεαρός που είχε παρασυρθεί. Μάλιστα αξίξει να σημειωθεί ότι ο κυβερνήτης του σκάφους του Λ.Σ 119 με επιδέξιους χειρισμούς κατάφερε να φτάσει αρκετά ρηχά σε βάθος μικρότερο των 2,5 μέτρων, προκειμένου να προσεγγίσει τον νεαρό.

Τελικά μετά από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια κατάφεραν και ανέσυραν τον ένα νεαρό και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Ηρακλείου από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Είχε πιει αρκετό νερό όμως ήταν καλά στην υγεία του.

Ο δεύτερος νεαρός παρελήφθη από το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο λιμάνι Ηρακλείου χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υγεία του.

Θυμίζουμε ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στις παραλίες της Κρήτης χθες λόγω των ανέμων ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές διασώσεις λουομένων  – Δείτε σε βίντεο τη διάσωση 31χρονης από ναυαγοσώστη στα Μάλια

πηγή φωτο: ΕΟΔ Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook