Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ξεναγήσεων, από την Τοπική Διοίκηση  Χανίων  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κάνοντας γνωστή την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία της Κρήτης στην 26μελή αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας στην 10ήμερη επίσκεψη της στην πόλη των Χανίων.         

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΡΑ Χανίων:                                                        

Η παραπάνω αποστολή Η οποία συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Τοπικής της Διοίκησης  και Αντιπρόεδρο του Εθνικού Τμήματος Ι.Ρ.Α Ιρλανδίας, αξιότιμο και αγαπητό φίλο Μr  Pat Nunan & τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Mr Brendan Murphy και τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Liverpool  Mr. Dave Handley.  

Η Τοπική Διοίκηση Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  μέσω του Πρόεδρου της και Αντιπροέδρου του Εθνικού Τμήματος Ιρλανδίας, μετά την ήδη πραγματοποιηθείσα επίσκεψη 14λούς αποστολής της ΙΡΑ Χανίων Κρήτης στο Κορκ Ιρλανδίας το περασμένο φθινόπωρο (Οκτώβριο έτους 2018), είχε εκφράσει αμέσως μετά την επιθυμία  να επισκεφθεί την πόλη ας και να πραγματοποιηθεί μεταξύ των Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α Κορκ Ιρλανδίας διεθνής συμφωνία για κοινές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις μέσα από την ανταλλαγή επισκέψεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΙΡΑ Χανίων αποδέχθηκε την πρόταση  και επιθυμία των αγαπητών συναδέλφων από την  Ιρλανδία και  ενέταξε την επίσημη αυτή επίσκεψη ,στις κοινές πολιτιστικές δράσεις των δύο τοπικών διοικήσεων (Ι.Ρ.Α.)  Χανίων και Κορκ Ιρλανδίας .

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με ιδιαίτερη χαρά τιμή και συγκίνηση εκπροσωπούμενη από τον υπογράφοντα  πρόεδρο την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Σοφία Λογαρίδου  τον αναπληρωτή Ταμία Πέτρο Τσίρο, τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Μουστάκα Κλεάνθη  και τα μέλη της Τσιβουράκη Μαρία , Νικηφοράκη Παρασκευή και Παπαγεωργίου Γεώργιο  υποδέχθηκε και καλωσόρισε την αποστολή των αδελφών από την Ιρλανδία  09-05-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 22.30 στον κρατικό αερολιμένα Χανίων «Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Η σπουδαιότητα της διεθνούς επίσκεψης της Ιρλανδικής Αποστολής στο Νομό Χανίων έτυχε της δέουσας προσοχής και του σεβασμού που επιφύλασσε ο πρόεδρος μέλη του ΔΣ αλλά και απλά μέλη της Τοπικής Διοίκησης Χανίων, σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης εθιμοτυπίας προς τους φιλοξενούμενους συναδέλφους και φίλους Αστυνομικούς . Διαπνεόμενοι από βαθιά συνείδηση της φιλοσοφίας “ Servo Per Amikeco” έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καλύπτοντας τις απαιτήσεις  της φιλοξενίας αυτής. Ως πρόεδρος τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Μετά από μια ιστορική αδελφική φωτογράφιση εντός του αερολιμένα Χανίων με τους Ιρλανδούς συναδέλφους ,με συνοδούς στην διαδρομή των 16km  τους παραπάνω αναγραφόμενα μέλη της ΙΡΑ Χανίων, επιβιβάσθηκαν επί του  ναυλωμένου από την Τ.Δ. ΙΡΑ Χανίων Μίνι Λεωφορείου  και  αναχώρησαν για Χανιά  και το ξενοδοχείο «ΙΟΛΙΔΑ» στην Αγία Μαρίνα Χανίων .

Το βράδυ της ίδια ημέρας  τα παραπάνω μέλη  της ΙΡΑ Χανίων της Τοπικής μας Διοίκησης με  επικεφαλή τον υπογράφοντα πρόεδρο στο χώρο του εστιατορίου του ξενοδοχείου «ΙΟΛΙΔΑ» , επεφύλαξαν θερμή υποδοχή καλωσορίσματος με προσφορά 26 ατομικών δώρων στους  αγαπητούς Ιρλανδούς συναδέλφους και φίλους.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης που επιμελήθηκε το ΔΣ της ΙΡΑ Χανίων, με μίνι λεωφορείο , αλλά και το διώροφο τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας CITY TOURS  ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη Χανίων , στο Ενετικό λιμάνι και επισκέφθηκαν: α) το Λαογραφικό Κρητικό Σπίτι-Μουσείο Χανίων β) Την Μητρόπολη Χανίων, γ) την Καθολική Επισκοπή Χανίων δ) Την ιστορική Δημοτική Αγορά ,στην “καρδιά» της πόλης, καθώς επίσης δ) τους Τάφους των Βενιζέλων , ε) το Συμμαχικό Νεκροταφείο Κρήτης ,στ) Το Βοτανικό Πάρκο Χανίων ζ) τα Γραφεία της Τοπικής μας Διοίκησης, αλλά και άλλα τουριστικά αξιοθέατα.

Στα γραφεία της ΙΡΑ Χανίων μέσα σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά ,απόψεις και ιδέες για τα πλαίσια λειτουργίας των Τοπικών Διοικήσεων Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας , και πιθανές  μελλοντικές τους συνεργασίες, με πιο σημαντικές τις εξής:

Α) Την  σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσκεψη  αντίστοιχης Αποστολής της Ι.Ρ.Α. Χανίων  στο Κορκ Ιρλανδίας για φιλικό διεθνή φιλανθρωπικού σκοπού ποδοσφαιρικό μεταξύ τους αγώνα.

Β) Την περαιτέρω σύσφιξη και αξιοποίηση των σχέσεων Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ και Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας  μέσω της συνέχισης  ανταλλαγής επισκέψεων,  αποστολών μελών  των Τοπικών μας Διοικήσεων , της διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων & της προώθησης αμφίδρομων συνεργασιών σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο.    Γ) Ευχάριστη έκπληξη  και τιμητική η πρόταση-πρόσκληση  του προέδρου της ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας, να επισκεφθούμε την πόλη του Λίβερπουλ σύντομα , αποτελώντας την έναρξη ανταλλαγής επισκέψεων αλλά και περαιτέρω πολιτιστικών συνεργασιών.  

Ο Πρόεδρος της  Ι.Ρ.Α. Χανίων εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις, που  έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Τοπικών Διοικήσεων της Ι.Ρ.Α.,  για αυτές που συζητήθηκαν και πρόκειται να γίνουν,  οι οποίες όπως τόνισε θα συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Ιρλανδίας και Κρήτης, ενώ παράλληλα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Ι.Ρ.Α. στους τομείς του πολιτισμού,  και του αθλητισμού..

Επόμενος σταθμός της ξενάγησής τους ήταν το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων όπου ξεναγήθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΙΡΑ Χανίων κ. Σοφία Λογαρίδου και μας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ και ο ευρισκόμενος εκεί Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος Γεώργιος ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ ,στους οποίους οι πρόεδροι των  Ι.Ρ.Α. Κόρκ Ιρλανδίας και Λίβερπουλ Αγγλίας  απένειμαν  αναμνηστικά  και έγινε ομαδική αναμνηστική φωτογράφιση. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο 4ο όροφο  στην λέσχη –εστιατόριο του Αστυνομικού Μεγάρου με  μια ευχάριστη  έκπληξη το κέρασμα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης& Την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων.

Από την πλευρά τους ο επικεφαλής πρόεδρος της Ιρλανδικής αποστολής ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της αποστολής, αλλά και εκ μέρους του Εθνικού Τμήματος Ιρλανδίας  την Ι.Ρ.Α. Χανίων  για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία, που τους επιφυλάχτηκε στην πόλη μας, υποσχόμενοι να μας επισκεφθούν και πάλι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Τοπικής Διοίκησης  Ι.Ρ.Α. Χανίων και ο υπογράφων  προσωπικά,  ευχαριστούν  από καρδιάς:

***Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης ,Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ , για την αμέριστη συμπαράσταση και ανταπόκρισή του στο αίτημα μας για στήριξη στο θέμα της φιλοξενίας αλλά και την υποδοχή και φιλοξενία στο γραφείο του των επικεφαλείς της ξένης αποστολής .

***Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχο Γεώργιο ΛΥΜΠΙΝΑΚΗ, για την αμέριστη συμπαράσταση και ανταπόκρισή την υποδοχή και φιλοξενία , στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

*** Τον πρόεδρο  ιδιοκτήτη και διευθυντή της τουριστικής επιχείρησης « CITY TOURS” αξιότιμο και αγαπητό φίλο ΓΙΑΝΝΕΤΑΚΗ Σταύρο  για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη συμπαράσταση με την προσφορά- χορηγία  του ΜΙΝΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ της εταιρείας του σε όλες τις μετακινήσεις και εκδρομές της 26μελούς αποστολής των συναδέλφων Ιρλανδών  εντός Νομού Χανίων.

*** Τον Διευθυντή και ιδιοκτήτη του Βοτανικού Πάρκου Χανίων κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ Πέτρο για την υποδοχή ,ξενάγηση ,λεπτομερή ενημέρωση και υπέροχη φιλοξενία της αποστολής μας.

*** Τους φίλους πολίτες αλλά και όλους εκείνους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και παραβρέθηκαν στην σημαντική αυτή ΔΙΕΘΝΉ συνάντηση και φιλοξενία. 

*** Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Αλιέων Νέας Χώρας Χανίων για την ζεστή φιλοξενία και κέρασμα της 26μελους αποστολής των Ιρλανδών συναδέλφων  στο χώρο ,του συλλόγου στο λιμανάκι Νέας Χώρας.

*** Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Δ.Ε.Α. για την χορήγηση χρηματικής βοήθειας για αγορά αναμνηστικών που δόθηκαν στα 26 μέλη της αποστολή των Ιρλανδών συναδέλφων.

*** Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ για την επίσκεψή του στην πόλη μας την τελευταία ημέρα παραμονής της Ιρλανδικής Αποστολής περνώντας όλοι μαζί μια υπέροχη  “ Servo Per Amikeco” βραδιά .

Η φιλοξενία των Ιρλανδών συναδέλφων  κατά την παραμονή τους ήταν πέρα από κάθε περιγραφή και η συγκίνηση τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση έκδηλη και από τις δύο πλευρές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook