Κοντά σε μία μεγάλη επιτυχία τη σημαντικότερη ίσως της σκακιστικής του καριέρας βρίσκεται ο ΙΜ Νικόλας Θεοδώρου! 

Ο νεαρός Ρεθυμνιώτης και αθλητής της ΣΑΧ μετά την νίκη του επί του GM David Alberto πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία κερδίζοντας τον GM Al. Delchev από τη Βουλγαρία και βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο σημερινός τους κρίσιμος αγώνας όπου αντιμετωπίζει το νο 1 του τουρνουά τον Ρώσο GM Kobalia.

Τέσσερις παίκτες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με μισό βαθμό παρακάτω και είναι ο Ρώσος GM Kobalia Mikhail, ο GM Steinberg Nitzan ( Ισραήλ), ο Momchil Nikolov (Βουλγαρία) και ο GM Ramirez Alejandro (USA). Στις γυναίκες προηγείται η WGM Worek Joanna (Τσεχία) με 4,5 βαθμούς και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η WIM Tsveta Galunova (Βουλγαρία) και η WGM Paramzina Anastasya (Ρωσία). 

Θετικά αποτελέσματα είχαμε και από τους Χανιώτες αθλητές με τον Πατρελάκη Βαγγέλη να συνεχίζει την καλή του πορεία και να έχει 4,5 βαθμούς. Από τέσσερις βαθμούς έχουνε ο Σπύρος Ναούμ, ο Μυλωνάκης Γιώργος και ο Γεωργακόπουλος Νίκος που σημείωσε μία πολύ σημαντική νίκη τη χτεσινή μέρα επί του Έλιοτ Παπαδιαμάντη.  

Ανατροπές είχαμε στον δεύτερο όμιλο όπου οι δύο πρωτοπόροι Χομπιτάκης και Αντωνιουδάκης χάσανε τη χτεσινή μέρα από τον Αρτούρ Μπαϊραμιάν και Μαρκάτου Μαριλένα με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην πρώτη θέση ισοβαθμούν τρεις παίκτες με έξι βαθμούς και είναι η Μαρκάτου Μαριλένα, Μπαϊραμιάν Αρτούρ και Καίσαρης Δημήτρης. Άλλοι τρεις παίκτες ισοβαθμούν με μισό βαθμό παρακάτω και είναι ο Χομπιτάκης Κων/νος, Mateev Kaloyan και ο Νίκος Γαλανάκης.    

Εν τω μεταξύ το χτεσινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων περιελάβανε το πολυπόθητα απ’ όλους ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού! Ο κεντρικός πεζόδρομος της Παλαιόχωρας πλημύρισε με σκακιέρες όπου οι παίκτες μεταφέρθηκαν για να αγωνιστούν σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα όπου κυριαρχούσε το κέφι, χαρά και ατέλειωτη διασκέδαση. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και διήρκεσε έως τις 3 το πρωί και μόνο μία ματιά να έριχνε κάποιος καταλάβανε γιατί αυτό το πρωτάθλημα είναι τόσο αγαπητό σε όλους! 

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Ιουλίου με τον τελευταίο γύρο που είναι πρωινός και στις 4 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν επίσης τον κ. Παπαδογιάννη και το Sabine travel για τα λεωφορεία που διαθέτουν αφιλοκερδώς έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους παίκτες καθημερινά στη μεταφορά τους από την Παλαιόχωρα στον χώρο αγώνων.    

Διοργανωτές του τουρνουά είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων που μόνιμα στηρίζουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς επίσης και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α. 

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΤΑΝΑΠ, η ΗΛΕΚΤΩΡ, το ΕΒΕ Χανίων, η Τράπεζα Χανίων, το ΣΥΝΚΑ, και οι Πισίνες Κρήτης. 

Οι αγώνες ξεκινάνε καθημερινά στις 5:30 και υπάρχει live μετάδοση από το διαδίκτυο των κυριότερων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ www.chaniachess.gr .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook