Με συλλυπητήριες ανακοινώσεις, εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και φορέων, εκφράζουν την θλίψη τους για το χαμό ενός άξιου συντοπίτη.

Συνεχής ενημέρωση

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία των Χανίων στο άκουσμα της είδησης οτι ο Μανώλης Σκουλάκης έφυγε το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπηρέτησε τα κοινά, από τη θέση του βουλευτή, του Υπουργού και του δημάρχου Χανίων, με συνέπεια και αδιάκοπτα, εξού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, τόσο στον κόσμο όσο και στους συναδέλφους του.

Χθες το μεσημέρι, μόλις ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια ο θάνατός του, οι παρόντες βουλευτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ συγκινητικό είναι και το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτυου, από την τελευταία ομιλία του Μανώλη Σκουλακη στη Βουλή.

Στο δημαρχείο Χανίων, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ με ανακοίνωση του δήμου, αναβάλλονται οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, μέχρι την κηδεία του εκλιπόντος.

Επίσης, με συλλυπητήριες ανακοινώσεις, εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και φορέων, εκφράζουν την θλίψη τους για το χαμό ενός άξιου συντοπίτη.

Συλλυπητήριος ἀνακοίνωσις ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνοῦ

Μετά βαθείας θλίψεως ἐπληροφορήθην τήν ἐκδημίαν τοῦ ἀγαπητοῦ Ἐμμανουήλ Σκουλάκη ὅστις διά τῆς πορείας του εἰς τόν δημόσιον βίον τῶν Χανίων καί τῆς χώρας μας προσέφερεν τήν πολύτιμον ἀρωγήν καί συμβολήν του εἰς τήν ἀνάπτυξιν καί τήν ἐπίλυσιν προβλημάτων τοῦ τόπου μας.
Ἐνθυμούμενος πάντοτε τήν καταγωγήν αὐτοῦ ὑπηρέτησεν μέ θαυμαστόν ζῆλον τά Χανιά καί τήν πατρίδαν ὁ δέ ἀδόκητος θάνατος αὐτοῦ ἀφήνει μέγιστον καί δυσαναπλήρωτον κενόν εἰς τήν κοινωνίαν ἡμῶν.
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου ἐκφράζει τά θερμά συλλυπητήρια εἰς τήν οἰκογένειαν τοῦ μακαριστοῦ Ἐμμανουήλ Σκουλάκη.

Συλλυπητήρια δήλωση του υφυπουργού παιδείας Βασίλη Διγαλάκη 

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην υπουργού, βουλευτή, και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Ήταν ένας πολιτικός που από όποια θέση κι αν υπηρέτησε, ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και δυναμισμό, πάντα μεγάθυμος και μετριοπαθής. Στη μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, καθώς ο χανιώτικος λαός τον τίμησε επανειλημμένα, έμεινε προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές του και στο καλό της πατρίδας του αλλά απέδειξε έμπρακτα και το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τον τόπο του, τα Χανιά. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.”

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

“Αποχαιρετούμε με  θλίψη τον αγαπημένο μας  Μανώλη Σκουλάκη. Έναν λεβέντη Κρητικό,  ακούραστο αγωνιστή, σπουδαίο πολιτικό  Ο Μανώλης Σκουλάκης άφησε το   θετικό αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του,  την προσφορά του και το ήθος του. Η Πολιτική, η Δημοκρατική Παράταξη και τα αγαπημένα του Χανιά, είναι από σήμερα φτωχότερα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”

Δήλωση του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη

“Ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν άνθρωπος της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Στη μακρά πολιτική του πορεία, άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα, στα Χανιά αλλά και στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας συνολικά. 
Ο Μανώλης ήταν για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων, ένας δικός μας άνθρωπος. 
Πάντα ευγενής, πάντα πρόθυμος στο καλό, πάντα κύριος, φτιαγμένος από μια στόφα πολιτικών που σπανίζει πλέον. 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου 

«Έφυγε από κοντά μας, ο Μανώλης Σκουλάκης, μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής και ιδιαίτερα της Δημοκρατικής Παράταξης, που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την υγεία και την πρόνοια  αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Χανίων.
Αγωνίστηκε με συνέπεια για την κοινωνική δικαιοσύνη ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.
Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

“Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Χανιώτη γιατρού Μανόλη Σκουλάκη εκφράζει ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, προς τους οικείους του και τους συναγωνιστές και συνεργάτες του στην πλούσια πολιτική του πορεία από την ΕΔΗΝ, την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, πορεία από την οποία αναδείχτηκε και πρωταγωνίστησε ως συνδικαλιστής, Δήμαρχος, Βουλευτής και Υφυπουργός Υγείας.” 

Δήλωση Ευρωβουλευτή ΝΔ Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη 

Ο Μανώλης Σκουλάκης αφήνει πίσω του μία έντονη πολιτική παρουσία ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια. Υπήρξε, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής, Δήμαρχος, υπουργός. Πάντα πορεύτηκε με ήθος και σεμνότητα. Με μετριοπάθεια και σωφροσύνη. Η απώλεια του γεμίζει με θλίψη πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη.

Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του Κινήματος Αλλαγής

Η ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Χανίων με αφορμη τον αδόκητο χαμο του μελους της,Μανωλη Σκουλακη ,εκφράζει τα βαθυτατα συλλυπητήρια της  τα παιδια του που τοσο αγαπούσε και στα μελη της οικογενειας του.Θα παραβρεθεί σύσσωμη στην εξωδια ακολουθια και καταθετει το παρακάτω δελτιo:

«Ο Μανώλης Σκουλάκης είχε διατελέσει βουλευτής, υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και δήμαρχος Χανίων.

Γεννήθηκε το 1944 στον Πλάτανο Κισσάμου Χανίων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως ιατρός στην περιοχή του Κισσάμου 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε μέλος της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου (Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία, ΕΔΗΝ) και εξελέγη γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, ήταν γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Κισσάμου από το 1977 έως και το 1981.

Εξελέγη βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981, του 1985, του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), του 1990, του 1993, του 1996 του 2000, του 2004 και του 2007. Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 έως το Μάρτιο του 1989 και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο του 1989. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 1996 και ξανά από το Σεπτέμβριο του 1996 έως το Νοέμβριο του 1998.

Από το 2010 μέχρι το 2014 ήταν δήμαρχος Χανίων.
Υπήρξε  Πολιτικός  μεγάλων οραμάτων, ανοιχτών οριζόντων ιδιαιτερα στο χωρο της υγειας και της προνοιας.
Το προγραμμα βοηθεια στο σπιτι,τα ΚΑΠΗ είναι μερικα από τα οραματα του.
Οι ιδέες και το δημιουργικό του έργο έχουν διαχρονική αξία, διαχρονική δικαίωση.
Μα πανω από όλα ηταν ανθρωπινος , ο γιατρος που στάθηκε διπλα στον ανθρωπο .Ταυτίσε το ονομα του με τη δημιουργια του νεου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομειου Χανίων. Σαν δημαρχος Χανίων οραματιστηκε και δημιούργησε το κεντρο υγειας στοχωρο του  παλιου νοσοκομειο.Καταφερε να  κερδισει το παρκο των Αγιων Αποστολων να να μεινει σαν χωρος αναψυχής για ολους τους Χανιώτες.
 Στο πρόσωπό του και στο λόγο του συναντούσες έναν ανθρωπο  με περισσια αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, ευαισθησία και φροντίδα, προστασία και ανθρωπιά.
Το κινημα Αλλαγης Χανίων είναι πολύ φτωχότερο μετά τον αναπάντεχο χαμο του Μανώλη. “

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

“Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε σταθερός στις δημοκρατικές και πατριωτικές του απόψεις.  Τιμήθηκε συνεχόμενα επί πολλά χρόνια από το Χανιώτικο Λαό με εκλογή στο Κοινοβούλιο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολιτική του δράση συνδέθηκε και με κεντρικές θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Κράτους, τις οποίες υπηρέτησε με ζήλο και αποτελεσματικότητα . Παρών μέχρι τελευταία στα πολιτικά δρώμενα, αφήνει ανάμνηση πολιτικού άνδρα με συνεχές και έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η Ν.Ε. Χανίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.”

To Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Χανίων για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη.

“Ο Μανώλης Σκουλάκης υπηρέτησε τη δημοκρατία και την πατρίδα του με πάθος, επιμονή και αποτελεσματικότητα. Άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, καλοσύνη, θάρρος και εντιμότητα, σηματοδότησε ως Υπουργός και Δήμαρχος την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πρόνοιας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Με βαθύ σεβασμό εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.”

Συλλυπητήριο  μήνυμα ΤΕ Χανίων ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη, πρώην Δήμαρχο Χανίων και πρώην βουλευτή, στους οικείους του. 

Συλλυπητήριο του Περιφερειάρχη Κρήτης για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο του για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τη δημόσια ζωή ο Μανώλης Σκουλάκης διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του. Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως Υπουργός αλλά και ως Δήμαρχος Χανίων εργάστηκε αποτελεσματικά για τα Χανιά αλλά και την Κρήτη ολόκληρη. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

Ως Δήμαρχος Χανίων και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, του προσωπικού του Δήμου και συνολικά της κοινωνίας των Χανίων εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του τέως Υπουργού, βουλευτή και Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο του, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για περισσότερα από 35 χρόνια.

Η συγκυρία ήταν τέτοια που το θλιβερό γεγονός του θανάτου του, συνέπεσε με τα προγραμματισμένα για σήμερα, εγκαίνια του “Αγροτικού Αυγούστού”, τα οποία αναβάλλονται. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αφιερώνουμε τον φετινό “Αγροτικό Αύγουστο” στη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, για τον οποίο είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εκφράζουμε τέλος, ως Δήμος Χανίων, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Μανώλη Σκουλάκη.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη

“Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μία εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία του τόπου μας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ξεκινώντας τη διαδρομή της ζωής του από τον Πλάτανο Κισάμου, άσκησε υποδειγματικά το ιατρικό λειτούργημα στα χωριά της επαρχίας. Χαρισματικός στην επαφή του με τον πολίτη, πάντοτε μαχητικός, έδινε λύσεις στα ζητήματα και τις ανάγκες του τόπου. Ένας παθιασμένος δημοκράτης, ένας έντιμος πολιτικός με σπάνιο αισθητήριο που κέρδιζε την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό στη μνήμη του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.   
Παναγιώτης Σημανδηράκης,Εκλεγμένος Δήμαρχος Χανίων”

Συλλυπητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη

“Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου. 
Με βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και τις Ανθρώπινες Αξίες, αγωνίσθηκε για να γίνει πραγματικότητα το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, αφήνοντας παρακαταθήκη στους τωρινούς και τους επόμενους σημαντικό έργο, που θα μας τον θυμίζει για πάντα. 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.”      

Συλλυπητήρια απο τον Δήμο Κισσάμου

Μετά  την ξαφνική είδηση του θανάτου του  Ιατρού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών Βουλευτή, και  Υπουργού Υγείας, Εμμανουήλ Σκουλάκη, ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του.
Ο Μανώλης Σκουλάκης γέννημα θρέμμα της Κισσάμου πρόσφερε ως ιατρός, Βουλευτής και Υπουργός το μέγιστο δυνατό προς όφελος των πολιτών της Κισσάμου, του Ν. Χανίων και της χώρας μας γενικότερα.
Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά του και στους οικείους του.
Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης , στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για το θάνατο του Ιατρού -Υπουργού & Αυτοδιοικητικού  Σκουλάκη Μανώλη , εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και αναφέρει σχετικά:

«…Μια  ισχυρή προσωπικότητα, στα πολιτικά δρώμενα του Νομού μας, έφυγε  από τη ζωή με πολύ σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου μας αλλά και με μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό του.
Τόσο μέσα από το ιατρικό του λειτούργημα, όσο και από την ενασχόλησή του  με τα κοινά όπου διετέλεσε Υπουργός Υγείας επί σειρά ετών, αλλά και Δήμαρχος Χανίων.

Η έντονη επιστημονική, κοινωνική και πολιτική δράση του εκλιπόντος και η  προσφορά του , χαρακτηρίσθηκε από συνέπεια, ήθος, ευπρέπεια, δυναμισμό και το πολύτιμο έργο του αποτελεί “ακριβή” παρακαταθήκη για τους μεταγενέστερους .
Στο Δήμο Πλατανιά το ´αποτύπωμα ´ του , φέρει και ο πρώτος παιδικός σταθμός που δημιουργήθηκε επί Δήμου Βουκολιών, στις Βουκολιές .

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του και τους οικείους του .

Ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για την απώλεια του Ιατρού, πρώην Υπουργού και Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος πριν από εννέα μήνες είχε απολέσει την αγαπημένη του σύζυγο, συντοπίτισσα μας από το Ασφενδου Σφακίων, Πόπη Ξηρουχάκη.

Ο Μανώλης Σκουλάκης άφησε παρακαταθήκη στον τόπο μας από την πολύχρονη ενασχόληση του με τα κοινά, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο  και στην αυτοδιοίκηση, διακρινόμενος πάντα για το ήθος του, την ειλικρίνειά του και την ανιδιοτελή προσφορά του.

Ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός και το Δημοτικό συμβούλιο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Συλλυπητήρια Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη

Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του τέως Υπουργού, τ. Βουλευτή και τ. Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.
Ως επιστήμονας ως πολιτικός και ως άνθρωπος από όποια θέση κι αν υπηρέτησε ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την ειλικρίνειά του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη εκφράζουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης. 
Κατά τη διάρκεια της έναρξης της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ αποφασίστηκε ότι αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα μεταβεί στα Χανιά όπου και θα παραστεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία.  
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, ο Μανώλης Σκουλάκης  υπηρέτησε με συνέπεια  την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος Χανίων, ενώ ως υπουργός είχε αναδείξει και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των κοινωνικοπρονοιακών δομών των ΟΤΑ. 
«Ο αείμνηστος Μανώλης Σκουλάκης ως δήμαρχος, αλλά και ως υπουργός συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των κοινωνικοπρονοιακών δομών των ΟΤΑ. 
Ήταν ένας ακούραστος  λειτουργός με ήθος και συνέπεια. Ως υπερασπιστής  της αποκέντρωσης, συνέβαλλε καθοριστικά στην ενίσχυσή της. 
Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και οι προνοιακές δομές  έχουν τη δική του σφραγίδα. 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια προσωπικότητα με συνειδητή έγνοια για την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τα χρόνια των σπουδών του, την δεκαετία του 1960, αποφάσισε να μετάσχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα εκείνης της ταραχώδους περιόδου. 

Μεταπολιτευτικά, με την συμμετοχή του στην δημόσια ζωή, ως βουλευτής, υπουργός,  και ως δήμαρχος Χανίων (από το 2010 έως το 2014), συνέβαλε στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Μανώλης Σκουλάκης  υπηρέτησε αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν στην κοινωνία. Η συνέπεια και το ήθος του, θα αποτελούν πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης  του θανάτου  του ιατρού,  πρώην υπουργού, βουλευτή και Δημάρχου Χανίων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΣΚΟΥΛΑΚΗ 

σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του  στην οικογένεια .
2ον Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία. 
3ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100  ευρώ στην μνήμη του, για τους σκοπούς της  ΚΗΦΑΑΜΕΑ
4ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο .

Συλλυπητήρια Προέδρου και Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χανίων  

Ο συντοπίτης μας Μανώλης Σκουλάκης αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, αλλά πάνω απ’ όλα Ανθρώπου! Η διαδρομή του τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αξιοζήλευτη, γεμάτη προσφορά προς το συνάνθρωπο και τον τόπο μας, ο οποίος οφείλει πολλά στον Μανώλη. 

Εκ μέρους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων και του προσωπικού, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. 
«Μανώλη θα μας λείψεις, αλλά η ιστορία σου θα είναι πάντα εδώ, γραμμένη με χρυσά γράμματα στην καρδιά των Χανιωτών»! 

Ο φίλος σου Αντώνης Ροκάκης

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το Άγγελμα του θανάτου του Εμμανουήλ Σκουλάκη, πρώην Υπουργού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών βουλευτή, πολλά προσφέροντος στη Δημόσια ζωή και στον τόπο μας, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος
2) Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία
3) Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (Χανιά), μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρ. Υπουργού και πρ. Δημάρχου Χανίων, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗ ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, με σημαντική προσφορά προς αυτό, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία
– να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
– να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει τη θλίψη του για το άδικο και πρόωρο χαμό ενός μαχητή της Δημοκρατίας, ενός προοδευτικού ανθρώπου, ενός συμπολίτη μας που ήξερε να δίνει τη βοήθεια του και να είναι αλληλέγγυος σε όποιον τη χρειαζόταν.

Ο  Μανώλης Σκουλάκης είχε διατελέσει βουλευτής, υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός, καθώς και δήμαρχος Χανίων.

Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Ακόμη και σαν γιατρός ήταν δίπλα και βοηθούσε όποιον συμπολίτη μας είχε ανάγκη.

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την ανθρώπινη συμπαράσταση μας.

Ο Π.Γ.Σ. Κισσαμικός

Ο ΠΓΣ Κισσαμικός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Κισσαμίτη πολιτευτή και φίλου Μανώλη Σκουλάκη, για την απώλειά του.  

Η ΠΑΕ Χανιά

Η ΠΑΕ Χανιά στο άκουσμα του θανάτου του επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χανίων, με καταγωγή από την Κίσσαμο, Μανώλη Σκουλάκη, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης ( ΕΝ.ΔΗ.Κ.), μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό συμβάν του θανάτου του συναδέλφου Μανόλη Σκουλάκη, πρώην δημάρχου Χανίων (2010-2014), συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ,ΟΜΟΦΩΝΑ, την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και την έκφραση των θερμών συλλυπητηρίων του συλλόγου μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.
   
Ο Μανόλης Σκουλάκης , με μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου μας, υπήρξε γνήσιος δημοκράτης, με προσήλωση σε υψηλά ιδανικά , αρχές και αξίες. Φοιτητής, ακόμη, εντάχθηκε στη νεολαία της Ένωσης Κέντρου του Γ Παπανδρέου. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Διέγραψε μια λαμπρή πορεία στα πολιτικά πράγματα της Χώρας και της Κρήτης. Βουλευτής Χανίων και Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας για πολλά χρόνια, με πρωτοποριακό και ουσιαστικό έργο για τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες.

Η θητεία του στο Υπουργείο Υγείας σημαδεύτηκε από τον μεγάλο αγώνα του για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Στην προσπάθειά του αυτή προχώρησε στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη , τη διάδοση και χρήση των ναρκωτικών. Ίδρυσε το γνωστό νομικό πρόσωπο, Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών( ΟΚΑΝΑ) , ο οποίος συνεργάσθηκε με τους δήμους για την εφαρμογή προγραμμάτων μεθαδόνης σε εξαρτημένα άτομα. Μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στην κατασκευή, επέκταση και αναβάθμιση των νοσοκομείων της Κρήτης, ως και στην  αναβάθμιση των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού μας.

Ως δήμαρχος Χανίων, με ήθος, ευγένεια, αφοσίωση και προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον και τις τοπικές υποθέσεις, άφησε το αποτύπωμά του, με κύρια σημεία του την αλληλεγγύη, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.

Αγαπητέ συνάδελφε θα μας λείψουν η απλότητα , η καλοσύνη και η σεμνότητά σου.

Καλό σου ταξίδι. Αιώνια η μνήμη σου. 
      
Ηράκλειο 30/07/2019
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΔΗΚ ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Τ. Δήμαρχος Χερσονήσου”

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιάννη Κουράκη

“Με βαθιά θλίψη κ συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Μανόλης Σκουλάκης. Υπήρξε ένας επιστήμονας με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Ως πολιτικός τμήθηκε επανειλημμένως από το Χανιώτικο λαό με την ψήφο του και από όλες τις θέσεις όπου εκλέχθηκε ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες όλων μας. Είχε υψηλό δημοκρατικό ήθος και αρχές. Διακρίθηκε για την εντιμότητα, την ευθύτητα και την προσφορά του.
Είχα την τιμή να συνδεθώ μαζί του με στενή φιλία και να υπηρετήσουμε κοινούς στόχους για μια κοινωνία με εμβάθυνση της Δημοκρατίας και  με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες. Η υγεία  και η πρόνοια με πολιτικές ισότητας και   προσβασιμότητας  κοινωνικού  χαρακτήρα , αποτέλεσαν βασικούς τομείς  των αγώνων και των ενδιαφερόντων του και πάντοτε τον απασχολούσε η αναβάθμιση με κάθε τρόπο του εθνικού συστήματος υγείας. Μεγάλη ήταν επίσης η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.”

Ψήφισμα Δ.Σ. ΔΕΥΑΧ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Εμμανουήλ Σκουλάκη, πρώην Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και εκτιμώντας το εξαίρετο ήθος, την εντιμότητα και την σημαντική προσφορά του στην κοινωνία μας, αποφάσισε ομόφωνα :
1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία,
2. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος,
3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
4. Αντί στεφάνου να κατατεθεί το ποσό των 500€ για κοινωφελή σκοπό.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων

«.. αναφορά στη μνήμη του Μανώλη Σκουλάκη
  
 Φίλος και αρωγός προς και με  τους εργαζόμενους  όλα τα χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος Χανίων, υπήρξε μια προσωπικότητα που σημάδεψε θετικά με το ήθος, τις απόψεις και τις πρακτικές του το ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα της πόλης μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων, μαθαίνοντας τη δυσάρεστη είδηση για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και αποφασίζει ομόφωνα  να κατατεθεί αντί στεφάνου  χρηματικό ποσό 200 ευρώ στα φιλόπτωχα συσσίτια της Σπλάντζιας.»

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν.Χανίων

Στο άκουσμα του θανάτου του Μανόλη Σκουλάκη, αισθανόμαστε την ανάγκη ως Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. 
του Νομού Χανίων,να εκφράσουμε την μεγάλη θλίψη μας για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που αγάπησε και υπηρέτησε τον τόπο του, τόσο αυτοδιοικητικά , όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πάντα με πάθος στα οράματα και στους στόχους που έθετε, ακούραστος και αποτελεσματικός, κοντά στον δημότη, τον κάθε πολίτη, αλλά και στον  κάθε εργαζόμενο.
Ιδιαίτερα δε στην Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, όπου διετέλεσε Πρόεδρός της, παράλληλα με το αξίωμα του Δημάρχου, συμβάλλοντας δυναμικά στην αναπτυξιακή πορεία της Επιχείρησης.
Αποφασίζεται λοιπόν ομόφωνα , από το Δ.Σ. του Σωματείου μας :
Nα παραστεί αντιπροσωπεία αυτού στην εξόδιο ακολουθία στις 1-8-2019.
Να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
Αντί στεφάνου να δοθεί δωρεά 200€ στο σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ».

Ανακοίνωση της Ευαγγελίας Κουρουπάκη

“Ο Μανώλης Σκουλάκης, είχε την τύχη -όπως ο  ίδιος είπε στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή των Ελλλήνων-να “θητεύσει”σε έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από ανθρώπους με υψηλό πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Από αυτούς τους ανθρώπους αγαπήθηκε, εκτιμήθηκε και τιμήθηκε όσο λίγοι στην πολιτική ζωή των Χανίων και τους το ανταπέδωσε, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχυ,για τους συνεχιστές των θεσμικών ρόλων που υπηρέτησε στα Χανιά!
Η ίδια τύχη με έταξε να συνδεθώ και να συμπορευτώ μαζί του πολιτικά,για πολλά χρόνια!
Έγινα έτσι μάρτυρας αυτής της μοναδικής σχέσης που είχε με τον λαό των Χανίων. 
Ο Μανώλης Σκουλάκης είναι ο πολιτικός που ανέδειξε στην Ελλάδα τον χανιώτικο αξιακό κώδικα με τις αναφορές του σαυτόν μέσα στο Ελληνικό  Κοινοβούλιο:
“Διπλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις!”
Εσύ δεν εξεπέζεψες ποτέ Μανώλη!
“Καλό σου ταξίδι!”
Τα Χανιά φτωχύνανε σήμερα!”

Δήλωση Μιχάλη Χαιρετάκη, πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων – ΓΓ ΕΒΕΧ

“Ο Μανώλης Σκουλάκης γεννημένος στον Πλάτανο Κισάμου ήταν ο γιατρός των παππούδων μας και των γονιών μας.

Ήταν άνθρωπος της προσφοράς και ο Κισαμίτης ο οποίος ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και τους ανθρώπους του, βοηθώντας απλόχερα χωρίς δεύτερες σκέψεις τους συνανθρώπους του, απ όπου και αν προερχόταν.

Ήταν δημοκράτης και πάνω από όλα ένας έντιμος πολιτικός αναλαμβάνοντας υψηλές και απαιτητικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αγάπη,η εκτίμηση και η συμπάθεια του κόσμου τον συντρόφευε πάντα, αυτά  τα ανταπέδιδε ο Μανώλης με απλοχεριά. 

Αύριο αποχαιρετούμε με σεβασμό ένα καλό Κισαμίτη και ένα καλό ΑΝΘΡΩΠΟ.

Καλό ταξίδι Μανώλη Σκουλάκη…”

Το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕΚ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του  Μανώλη Σκουλάκη, ιατρού, τέως Υπουργού-Βουλευτή-Δημάρχου Χανίων, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας και της γενέτειράς του, Πλάτανο Κισσάμου, ενός εξαίρετου σε ήθος πολιτικού άντρα, ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, με αποτελεσματικότητα.  
Ο Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Χανίων, είχε στηρίξει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης πολλές φορές με μεγάλο πάθος και σθένος. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του.

Σωματείο ΑΜΕΑ Χανίων: Μανώλη Σκουλάκης – Ο Άνθρωπος

Θλίψη και πόνος για το χαμό του Μανώλη Σκουλάκη του γιατρού του πολιτικού του Δημάρχου. Από εχθές μας προσέχει πια από τη γειτονιά των Αγγέλων. Ο δικός μας Μανώλης Σκουλάκης στάθηκε πάντα όρθιος στο μετερίζι των αγώνων για τον άνθρωπο. Με όλες του τις ιδιότητες δήλωνε πάντα είμαι παρών σε κάθε πρόβλημα του νομού ήταν ο φωτεινός φάρος. Εμείς τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες μας του οφείλουμε πολλά. Αλλά και γενικότερα όλες οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ήταν ο μακροβιότερος ίσως βουλευτής (30 έτη), υπουργός υγείας, πρόνοιας αλλά και Δήμαρχος.  
Μανώλη Σκουλάκη άφησες τη σφραγίδα σου στην υγεία αλλά και στα προνοιακά προγράμματα και συνετέλεσες να λειτουργούν σε μόνιμη βάση. «Το βοήθεια στο σπίτι» ιδιαίτερα άνοιξε κλειστές πόρτες στην ύπαιθρο και όχι μόνο. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ιδρύματα της πρόνοιας, η αρχή της αποασυλοποίησης  η οποία χρειάζεται ακόμα προσπάθεια αλλά την ξεκίνησες εσύ. Η αποασυλοποίηση του Ψυχιατρείου Χανίων και πολλά άλλα. 
Θα χρειαστούν πολλά και ειδικευμένα δημοσιεύματα για να δοθεί πλήρη εικόνα του μεγέθους της δουλειάς, του ήθους και του χαρακτήρα του Μανώλη Σκουλάκη.
Έφυγε νωρίς μη αντέχοντας και το χαμό της αγαπημένης και αξιόλογης συζύγου Πόπη Ξυρουχάκη η οποία ήταν δυνατό του στήριγμα και έκαναν καλή οικογένεια. Όμως δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζει κάποιος αλλά πόσο βαθιά αφήνει το αποτύπωμα του στη γη που πατά. Και το δικό σου πέρασμα από τη ζωή δε θα σβήσει ποτέ. Άφησες παρακαταθήκες και κίνητρα για παραδειγματισμό στους νεότερους.
Ως εκπρόσωποι των αναπήρων αλλά και άνθρωποι Χανιώτες νιώθουμε βαθιά υποχρεωμένοι. Θα σε θυμόμαστε πάντα. 
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου των ΑΜΕΑ τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Και όπως λέει ο ποιητής:
«Δεν πέθανες, αδιάφορο οι μέρες και αν περνάνε, τότε πεθαίνουν οι νεκροί όταν τους λησμονάμε»
Για το διοικητικό συμβούλιο 
Η Πρόεδρος Αμαλία Μπασιά
Ο Γ.Γραμματέας Γεώργιος Παπαδάκης    

Συλλυπητήρια Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος κ. Μανώλη Σκουλάκη. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την ειλικρίνειά του ως Υπουργός και Δήμαρχος Χανίων και πρωταγωνίστησε ενεργά στην πολιτική και ιατρική ιστορία του τόπου μας. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να εκφράσουμε και την ευγνωμοσύνη μας προς το πρόσωπό του για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και την στήριξή του προς την Ομοσπονδία.

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη του.

Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Ο Πρόεδρος και η ΔΕ του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης αποχαιρετούν με θλίψη και σεβασμό τον Μανώλη Σκουλάκη  εκφράζοντας τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια ξεχωριστή εμβληματική προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου. Μια εξαιρετική διαδρομή τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, γεμάτη προσφορά προς το συνάνθρωπο, ανιδιοτέλεια και ήθος. Αιωνία η μνήμη του.

Συλληπητήρια επιστολή προέδρου ΔΣ της ΔΕΥΑΧ

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μου, στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη.

Ξαφνικά «έφυγε» από κοντά μας ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ήθος και εντιμότητα, ο οποίος άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα ως πολιτικό και κοινωνικό πρόσωπο όχι μόνο των Χανίων και της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Σκουλάκης τόσο ως βουλευτής και Υπουργός με πολυετή θητεία στα Εθνικά πολιτικά δρώμενα, όσο και ως Δήμαρχος Χανίων άφησε πίσω του έργο, για το οποίο είμαστε ευγνώμονες και υπερήφανοι.

Ιδιαίτερα στη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, που χάρη στις επίμονες και άοκνες προσπάθειές του, κατέστη δυνατή η χάραξη της νέας αναπτυξιακής της πορείας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Υπήρξε συνεργάτης, φίλος και αρωγός, ειδικότερα την περίοδο που ασκούσε το ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα, όντας Δήμαρχος της πόλης μας. Μια προσωπικότητα που διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του. Ένας άνθρωπος, που αγωνιζόταν με συνέπεια για το καλό του τόπου του. Είναι γνωστή άλλωστε η δυναμικότητα του χαρακτήρα του, αλλά και ο τρόπος που χειριζόταν τα εκάστοτε ζητήματα, με μόνο στόχο να τα φέρει εις πέρας προς όφελος των συνανθρώπων του. Η πορεία και το όραμά του θα αποτελούν ανεξίτηλο σημείο αναφοράς ήθους και ανιδιοτέλειας, ως πρότυπο στο διηνεκές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, ευχόμενοι να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης πατρίδας του που θα τον σκεπάσει.

Φίλε και Γιατρέ Μανώλη θα σε θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ.

Ψήφισμα Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

Με αφορμή την αναγγελία θανάτου του θεοδώρου Μαραγκάκη υιού των εκλεκτών Συναδέλφων Μαραγκάκη Ιωάννη και Αλεξανδράκη Πόπης ,το Δ.Σ του Συλλόγου μας συνήλθε σε Εκτακτη Συνεδρίαση σήμερα Κυριακή 23/06/2019 και αποφάσισε τα παρακάτω:

-Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

-Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Χ.

-Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

-Το παρόν να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πλατανιά για το Θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη

Με αφορμή το θλιβερό συμβάν του θανάτου του τέως βουλευτή, Υπουργού και Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την Τακτική συνεδρίασή του σήμερα, ημέρα Τετάρτη 31/07/2019, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος. 

– «Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του ιατρού, πρώην βουλευτή, Υπουργού και Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

– Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα  που δέσποζε με την δράση του επί πολλές δεκαετίες στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και της χώρας. 

– Η ιστορία θα τον κατατάξει ως πολιτική προσωπικότητα που άφησε το δικό του στίγμα και με την  δράση του συνέβαλλε και επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις της μεταπολίτευσης.

– Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη ενός ευπατρίδη που έφυγε, του Μανώλη  Σκουλάκη, ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζουν στην εξόδιο ακολουθία, να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά και ο Δήμαρχος».

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Αννουσάκειου Ιδρύματος

Το Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου,  άμα τω ακούσματι του αιφνίδιου θανάτου του συντοπίτη μας ιατρού, επιστήμονα, πολιτικού και μεγάλου ανδρός Μανόλη Σκουλάκη, ο οποίος ως Υφυπουργός Υγείας είχε συμβάλλει ουσιαστικά και έμπρακτα εις την ποιοτική αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Αννουσάκειου  και είχε λειτουργήσει το πρώτο, ανά την Ελλάδα, πρόγραμμα «Βοήθειας στο σπίτι» στην Κίσαμο, μέσω του Ιδρύματος, κατόπιν προτάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου Δ.Σ. του Ιδρύματος, αποφάσισε:

1. Να συμμετέχει και εκπροσωπηθεί εις την εξόδιο Ακολουθία 

2. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος

3. Να τελέσει 9ήμερο μνημόσυνο, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, εις το παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου.

4. Να δημοσιεύσει το παρόν εις τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αγίου Νικολάου για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη

Με βαθιά θλίψη, πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην υπουργού, βουλευτή και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Ενός σπουδαίου ανθρώπου – μιας εμβληματικής προσωπικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου, που έβαλε την σφραγίδα του, στην υγεία,  την πρόνοια αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

…”Έβαλα και εγώ ένα πετραδάκι στο κοινωνικό οικοδόμημα του τόπου μας”, είχε πει ο ίδιος στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων  το 2010, λίγο πριν παραιτηθεί για να αναλάβει καθήκοντα για το αξίωμα του Δημάρχου Χανίων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της αξιακής κρίσης  από το οποίο πάσχει η χώρα και θα έπρεπε η βουλή ν΄ασχοληθεί για να το λύσει.

Ο εκλιπών, ήταν ένας πολιτικός άνδρας με μεγάλη συνεχές ενδιαφέρον για τον τόπο του: την Κρήτη μας και για τους ανθρώπους της.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook