Μετά απο μια γόνιμη και δημιουργική πορεία στους Δήμους Χανίων, Κισσάμου και Πλατανιά, ο Γενικός Γραμματέας της Αυτοδιοίκησης Γαβριήλ Κουρής ξεκινά έναν νέο κύκλο στον Δήμο Νιώα Πεδιάδας του Ηρακλείου.

Στο μήνυμά του ο πρώην Επιστημονικός Σύμβουλος του αείμνηστου Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Κισσάμου, απο την Παρασκευή πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά και απο την 1ης Σεπτεμβρίου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Γαβριήλ Κουρής αναφέρει:

“Η ζωή – λένε πως – είναι γεμάτη κύκλους διαφορετικής διάρκειας… 
Άλλοι είναι μικροί και άλλοι μεγάλοι. 
Άλλοι κλείνουν οριστικά, άλλοι δεν κλείνουν ποτέ. 
Άλλοι μπορεί να κλείνουν για λίγο και να ανοίγουν ξανά, δημιουργώντας μέσα τους νέους κύκλους, άλλοι μπορεί στην πορεία να εφάπτονται με καινούργιους. 
Το σίγουρο είναι ότι κάθε κύκλος κλείνει κάποια στιγμή, για ν’ ανοίξει ένας άλλος!

Αύριο – 30 Αυγούστου 2019 – ένας τέτοιος προσωπικός κύκλος κλείνει, με την ολοκλήρωση της θητείας μου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πλατανιά. Μετά από 4 χρόνια στον εν λόγω Δήμο – στη διάρκεια των οποίων διαμορφώθηκε ένας εξωστρεφής και συμμετοχικός σχεδιασμός ο οποίος περιλάμβανε την υλοποίηση σημαντικών δράσεων και καινοτόμων πολιτικών σε μια σειρά από νέα πεδία δημοτικού ενδιαφέροντος – έφτασε η στιγμή για νέες δημιουργικές προκλήσεις και προορισμούς στο αυτοδιοικητικό πεδίο, το οποίο a priori (οφείλει να) έχει μια δυναμική φύση και εξέλιξη.

Από την 1η Σεπτέμβρη λοιπόν, θα υπηρετώ, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ένα Δήμο δυναμικά αναπτυσσόμενο, μ’ ένα νέο Δήμαρχο και μία νέα δημοτική αρχή με όραμα και διάθεση για καινοτόμα δράση και μ’ ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό project ante portas, όπως αυτό της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Κάπως έτσι κλείνει για μένα αύριο, ένας ευρύτερος επαγγελματικός κύκλος – μετά από σχεδόν 14 συναπτά χρόνια – στα Χανιά.

Έναν τόπο μοναδικά προικισμένο, τον οποίο αγάπησα και αγαπώ απεριόριστα και με τον οποίο είμαι δεμένος με σχέσεις ζωής, με αμέτρητους φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους, με σημαντικά ορόσημα, με συναισθήματα, εικόνες και αναμνήσεις που θα κουβαλώ για πάντα μέσα μου… 

Έναν τόπο στον οποίο γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο τα δύο μου παιδιά – ο Αριστοτέλης και ο Κωνσταντίνος – και στον οποίο οι άνθρωποι των Χανιών – υπερήφανοι, με ανοιχτή καρδιά και με καθαρή ματιά – με αγκάλιασαν με θέρμη, εμπιστοσύνη και εκτίμηση, δίνοντας μου τη δυνατότητα να εργαστώ για τον τόπο αυτόν, με πάθος, μεράκι, δημιουργική ορμή, αστείρευτο ενθουσιασμό και διαρκή έμπνευση.

Αν με ρωτήσετε πως νιώθω για αυτή την αλλαγή σελίδας, θα σας πω πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και πως συναισθηματικά, με διακατέχει μια έντονη φόρτιση και μια υπόκωφη στεναχώρια που αφήνω αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, τους ανθρώπους μου, αυτούς που έγιναν οικογένεια μου.

Ταυτόχρονα όμως θεωρώ πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει, γιατί όπως έχει γράψει και ένας Αμερικανός συγγραφέας – ο S. Covey – «στη ζωή πρέπει να υπάρχουν τρεις σταθερές… η αλλαγή, η ελευθερία επιλογής και το να έχεις αρχές»…

Ολοκληρώνοντας με υπερηφάνεια αυτόν τον υπέροχο κύκλο, θέλω – εκ μέρους και της οικογένειας μου – να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Για την αγάπη, τη φιλία, την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό, την εκτίμηση, τον καλό σας λόγο…

Πολλές ευχαριστίες επιθυμώ να δώσω επίσης, σε όλους τους συνεργάτες μου – αιρετούς και υπηρεσιακούς – στο Δήμο Χανίων, στο Δήμο Κισσάμου και στο Δήμο Πλατανιά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα την ευκαιρία – όλα αυτά τα χρόνια – να γνωρίσω και να συμπορευτώ με εξαίρετα αιρετά στελέχη και δημόσιους λειτουργούς ικανούς, δημιουργικούς, έντιμους, αποτελεσματικούς και αφοσιωμένους στη δουλειά τους, με τους οποίους μοιραστήκαμε απόψεις και προβληματισμούς απέναντι σε κοινά προβλήματα, συν-διαμορφώσαμε προτάσεις, ιδέες και κυρίως συνέργειες για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και εν τέλει σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε σημαντικές δράσεις και καινοτόμες πολιτικές με προστιθέμενη αξία για τον τόπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – τόσο για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια απ’ όποιο φορέα και αν υπηρέτησα, όσο και για την άρτια και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη και φιλοξενία που παρείχαν στη δραστηριότητα αλλά και στην αρθρογραφία μου.

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ νιώθω την ανάγκη να το πω σ’ έναν Άνθρωπο με «Α» κεφαλαίο, σ’ έναν μεγάλο Χανιώτη, που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από κοντά μας. Στο Μανώλη Σκουλάκη, τον πολιτικό μου «πατέρα» και μέντορα που – σαν εχθές μου φαίνεται ήταν, πριν από 14 χρόνια – μου άνοιξε την «πόρτα» για να βρεθώ σ’ ετούτο τον ευλογημένο τόπο, όπου έζησα την πιο δημιουργική περίοδο της – έως σήμερα – ζωής μου.

Θα κλείσω όπως άρχισα…
Η ζωή κάνει κύκλους. 
Και οι κύκλοι αντιπροσωπεύουν την κίνηση! 
Όσο, λοιπόν, ανοίγουν καινούργιοι κύκλοι, αυτό είναι ένδειξη εξέλιξης και στοιχείο ότι δεν τελματώνεις, δεν μένεις στάσιμος. 
Γι’ αυτό και πρέπει να αναζητάμε συνεχώς αυτή τη ροή! Τη διαρκή ροή των κύκλων. 
Δεν γνωρίζεις ποτέ που μπορεί να σε οδηγήσει ένας κύκλος και τι απίστευτες διαδρομές θα διανύσεις εξαιτίας του! 
Και αυτό είναι το συναρπαστικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο κύκλος των 14 ετών στα Χανιά, έχει αποτυπωθεί στην καρδιά. 
Και ένας τέτοιος κύκλος μπορεί να κλείνει για λίγο αλλά όχι για πάντα…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook