Ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την απόφαση ορισμού της επιτροπής που θα αξιολογήσει τους νέους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές 

Θέμα χρόνου είναι η υπογραφή της τελικής απόφασης για τον διορισμό των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, μετά και την έγκριση τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Και ενώ  – σε ότι αφορά στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης – η κα Ελένη Μπορμπουδάκη αναμένει αυτή την απόφαση για να αναλάβει καθήκοντα διοικήτριας – όπως φαίνεται – το αμέσως επόμενο στάδιο θα είναι ο διορισμός των νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Ήδη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου υπέγραψε την απόφαση «Συγκρότηση και ορισμός μελών στην  Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών».

Όπως αναγράφεται στην απόφαση , μέλη της επιτροπής είναι:

“1. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.  
2. ΦΑΚΟΥΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης . 
3. ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). 
4. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). 
5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος «Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε.». 

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. 
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η ΓΙΑΝΝΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης  με αναπληρώτρια την ΔΑΜΙΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων. 

Έργο της Επιτροπής  είναι  η αξιολόγηση των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 25 του ν. 4625/2019 .”

Σε ότι αφορά στην Κρήτη η τριετής θητεία των Διοικητών Γιώργου Φραγκιαδάκη (Ρεθύμνης) και  Ιωάννη Τασσόπουλου (ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο) αλλά και των  Αναπληρωτών Διοικητών έχει ήδη λήξει στο χρονικό διάστημα από τον περασμένο Μάιο έως Ιούλιο, αλλά  βάση του Νόμου η θητεία τους έχει παραταθεί  μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία. 

Εξαίρεση αποτελεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης, η θητεία του οποίου λήγει στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου (6/12/2019).

Να σημειωθεί πως για τους νέους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων θα εκδοθεί σχετική προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές που θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν σε ότι αφορά στα κριτήρια επιλογής με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο για μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook