“Ξεκούφισαν” τα κύματα το έδαφος κάτω από το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα αυτό να υποχωρήσει τα ξημερώματα – Άμεσως ο κίνδυνος για σπίτι που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο.

Διαλυμένο αντίκρισαν το πρωί οι πολίτες το πεζοδρόμιο που εκτείνεται στην παραλία, κοντά στο λιμανάκι του Πλατανιά. Η θαλασσοταραχή και τα κύματα “ξεκούφησαν” το έδαφος κάτω από το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει τα ξημερώματα. Προφανώς και αυτό δεν γίνεται να συνέβη εν μια νυκτί, αλλά πρόκειται για την κατάληξη μιας διάβρωσης που υφίσταται το σημείο πολύ καιρό.

Το πεζοδρόμιο έχει διαλυθεί σε ένα σημείο τελείως και στο υπόλοιπο τμήμα του οι ρωγμές και η διάβρωση προμηνύουν δυστυχώς παρόμοια τύχη.

Το πιο ανησυχητικό από όλα όμως είναι ότι ακριβώς στο σημείο που το πεζοδρόμιο “έφυγε τελείως” κάτω, ανοίγοντας τρύπα, βρίσκεται οικία η οποία κατοικείται.

Ο κίνδυνος για το σπίτι είναι άμεσος καθώς το διαβρωτικό έργο της θάλασσας συνεχίζεται στο έδαφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στατικότητα του σπιτιού που κινδυνεύει με καθίζηση.

Κατά το υπόλοιπο μήκος του πεζοδρομίου λειτουργούν ως επί το πλείστον snack bar.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το πεζοδρόμιο είχε κατασκευαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και σε ορισμένα σημεία έχει σκαλοπάτια για να μπορούν οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι να κατεβαίνουν στην παραλία λόγω υψομετρικής διαφοράς από τη θάλασσα.

Αν δεν υπάρξει άμεση επανορθωτική παρέμβαση στο σημείο από τον δήμο Πλατανιά, τα κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος του πεζοδρομίου και πρωτίστως η κατοικία κινδυνεύουν άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook