Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις διαπιστώσεις που έγιναν κατα την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας

“Σήμερα   Τρίτη  15-10-2019  κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  αποτελούμενο από τους:  Μαρινάκη Αλέκο γραμματέα της Τ.Ε ΧΑΝΙΩΝ του ΚΚΕ & Περιφεριακό σύμβουλο , και από τους  Φραγκιουδάκη Γεώργιο Δημοτικό Σύμβουλο Κισσάμου,  Ανθούση Δημήτριο Δημοτικό  Σύμβουλο Πλατανιά , Μανία Φώντα μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού συλλόγου  , πραγματοποίησε περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου  .

Κατά την συζήτηση με το προσωπικό αλλά και με την διεύθυνση της συγκεκριμένης μονάδας υγείας επιβεβαιώθηκε η υποστελέχωση του κέντρου υγείας σε πολλές ειδικότητες, σημαντικές ελλείψεις προσωπικού ( ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού ) όπου πέραν των κενών είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικότητες όπως παιδίατρος η ορθοπεδικός έρχονται μια φορά τον μήνα. 

Οι ελλείψεις αυτές οδηγούν σε μια σειρά από δυσλειτουργίες που η υπερπροσπάθεια του προσωπικού δεν είναι δυνατόν να καλύψει και έρχονται στην επιφάνεια τα πολλά προβλήματα σε αρκετά περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία. 

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις κτιριακές υποδομές που χρήζουν άμεση παρέμβαση συντήρησης .

Από μεριάς του κλιμακίου έγινε εκτενή καταγραφή της δύσκολης κατάστασης του κέντρου υγείας και τονίστηκε η ανάγκη να διεκδικηθούν προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού και να γίνουν  οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί το κέντρο υγείας στην ικανοποίηση των αναγκών μιας τόσο μεγάλης περιοχής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook