Τη Δευτέρα  14 Οκτωβρίου 2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, που εκλέχτηκε από την Β΄Επαναληπτική  Γενική Συνέλευση των μετόχων της 9ης Σεπτεμβρίου 2019.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Γιαννακάκης
ΤΑΜΙΑΣ: Ζωή Γεωργούλα
ΜΕΛΗ: Αντώνης Αθανασάκης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, Γιώργος Παπαδάκης, Αριστέα Πλεύρη

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συναισθανόμενο την ευθύνη διοίκησης ενός ιστορικού θεατρικού οργανισμού και εκφράζοντας την βούληση των μετόχων, θα κινηθεί για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και του ρόλου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Σκοπός, η συνέχιση παραγωγής ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων, η πολιτιστική αποκέντρωση, η ανάδειξη του Κρητικού καλλιτεχνικού δυναμικού, η στήριξη των ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και η ανάδειξη του Θεάτρου μας σε ένα πραγματικά Περιφερειακό Θέατρο ολόκληρης της Κρήτης αλλά και δυναμική του παρουσία στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από μια πολιτική συμπράξεων και συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς του Κέντρου και του εξωτερικού.”

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη                                                               

Η Σοφία Μαλανδράκη γεννήθηκε στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά, κόρη του Ιωάννη Μαλανδράκη και της Βασιλείας το γένος Πολυχρονίδη. Ειναι παντρεμένη με το νευροχειρουργό Αντώνη Κρασουδάκη και έχουν δυο παιδιά, τη Θέμιδα και τον Γιάννη που είναι φοιτητές. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής  του Πανεπιστήμιου Αθηνών  και ασκεί το επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας στις Βουκολιές. Διατέλεσε Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων από το 2013-2017, θητεία που σηματοδοτήθηκε από την έμπνευση, διοργάνωση και  καθιέρωση ως θεσμό της Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Πολιτιστικού και Αθλητικού  Συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας». Από τον Μάιο του 2019 είναι εκλεγμένη  Περιφερειακή  Σύμβουλος  Κρήτης με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, εντεταλμένη  Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή  Ενότητα  Χανίων.

Γιάννης Γιαννακάκης                                                                                      

Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1973 και ζει στα Χανιά. Είναι μουσικός και καθηγητής μουσικής. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής. Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα: ETSI DE, Φωνές του Νότου, Καταφωνή, Σιγανά Ποτάμια, Guest Who.
Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των ομάδων Passe-pARTout και Καθ’ Ωδών και συντονίζει εθελοντικά τη μουσική ομάδα του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Χανίων.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2019 Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης τον όρισε Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ζωή Γεωργούλα                                                                                              

Η Ζωή Γεωργούλα είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, και του University of Newcastle upon Tyne, από το Τμήμα Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Εποχή» όπου συντονίζει την ύλη των πολιτιστικών σελίδων. Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Ενεργή σε συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών, με ουσιαστική αγωνία τη συμμετοχή στα κοινά, ασκούμενη στη δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

Αντώνης Αθανασάκης                                                                                    

Ο Αντώνης Αθανασάκης γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στην παλιά πόλη των Χανίων. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας – μάθησης και είναι διδάκτορας του παιδαγωγικού τμήματος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και τα τελευταία εννιά χρόνια είναι διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων όπου έχει αναπτύξει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, εμπλέκοντας ενεργά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία.

Δημήτρης Μιχελογιάννης                                                                          

Δικηγόρος Χανίων, Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Ανάπτυξης. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος, από το 2011 έως το 2019, συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του προγράμματος τουριστικής προβολής της Κρήτης. Ως Αντιπεριφερειάρχης και Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης σχεδίασε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης για τις αναγνωρισμένες από την UNESCO περιοχές της Κρήτης (Φαράγγι Σαμαριάς-Λευκά Όρη, Ψηλορείτης, Σητεία). Συντονίζει την μελέτη και υλοποίηση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ συμμετέχει στην δημιουργία δράσεων για την ολοκληρωμένη ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος των Χανίων ως πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη.

Γιώργος Παπαδάκης                                                                                     

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1965 στα Χανιά όπου και ζει. Είναι Πολιτικός Μηχανικός–Πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκτιμητής Ακινήτων (Recognized European Valuer). Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1990), πραγματοποίησε το διάστημα 1990-1993, σπουδές στα Οικονομικά στο Κολλέγιο Central Piedmont της Βόρειας Καρολίνας και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) στα University of North Carolina at Charlotte (U.N.C.C) και Winthrop University (South Carolina) των ΗΠΑ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου αποφοίτησε με άριστα το 2014. Έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία εμπορίας και εισαγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ (1993-1995) και ως εργολήπτης και ανάδοχος Δημοσίων Έργων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε πολλούς Δήμους. Ως πιστοποιημένος εκτιμητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υλοποιήσει μελέτες εκτιμήσεων όπου δραστηριοποιείται συνεχώς τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχοντας συντάξει περισσότερες από 17.000 εκτιμήσεις που αφορούν ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδας. Από το 2014 έως το 2018 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Σήμερα είναι ο Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Χανίων, μέλος στο Δ.Σ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ), και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης.

Αριστέα Πλεύρη                                                             

Η Αριστέα Πλεύρη του Τηλεμάχου γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1951, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και άσκησε δικηγορία από το 1977 έως και το 2017, στο Ηράκλειο. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, κατέχει τη θέση της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Μνημείων στο Δήμο Ηρακλείου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook