Το φαινόμενο διήρκεσε λίγα λεπτά αλλά  ήταν έντονο προξενώντας ζημιές σε θερμοκήπια

Τελευταία ενημέρωση 13:15

Ξεκινώντας από την θάλασσα, το πρωί, ένας ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή της Κουντούρας προκαλώντας αρκετές ζημιές στα θερμοκήπια της περιοχής.

Ο ανεμοστρόβιλος μπορεί να μην είχε μεγάλο μέγεθος, αλλά λόγω της έντασης του φαινομένου παρέσυρε τα πάντα από όπου πέρασε.

Τον ανεμοστρόβιλο κατέγραψε η κα Τόνια Παγώνη.

Απο τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση δήλωσης ζημιών:

Γίνεται γνωστό ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από Ανεμοστρόβιλο  την 8η Νοεμβρίου 2019  σε  αγροτικές εκμεταλλεύσεις (θερμοκήπια) της Τοπικής Κοινότητας Βουτά – Σκλαβοπούλας, μπορούν να δηλώσουν τις ζημιές στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στα γραφεία του  Δήμου στην Παλαιόχωρα  έως την  25/11/2019.
Επισημαίνεται ότι οι ζημιές στο φυτικό (ΕΛΓΑ)  μπορούν να δηλωθούν υπό την  προϋπόθεση να είναι δηλωμένα στην δήλωση καλλιέργειας του 2019,  να μη βρίσκονται  υπό εξαίρεση, επίσης καταβάλλονται  τέλη  εκτίμησης.
Για  το Πάγιο (ΠΣΕΑ)  να είναι δηλωμένα στην δήλωση καλλιέργειας του 2019.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
• ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
• Α.Φ.Μ.
• ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου:
Παλαιοχώρα:  28233 40311 – 28233 40300 
Κυρία Ρούλα Παπαδοκωνσταντάκη, κυρία Ευτέρπη Ξανθουδάκη 

Επίσης από την πρωινή καταιγίδα που πέρασε από την δυτική Κρήτη προκλήθηκαν και υδροστρόβιλοι στα νοτιοδυτικά όπως αυτοί που φαίνονται στην φωτο του κ. Στέλιου Ταπεινάκη από την περιοχή στο Στόμιο – Λειβάδια – Λαφονήσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook