Προβλήματα από το Έλος Κισσάμου μέχρι και την Κουντούρα Καντάνου-Σελίνου

Η καταιγίδα που «πέρασε» το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής από την Δυτική Κρήτη προκάλεσε πολλά προβλήματα καθώς μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του Δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Το βράδυ «οι ουρανοί άνοιξαν» στην ευρύτερη περιοχή από τον Βουτά μέχρι την Κουντούρα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και χωράφια.

Στις 10 το βράδυ κινδύνεψαν δύο κάτοικοι στον Βουτά και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών από το κλιμάκιο Καντάνου για τον απεγκλωβισμό τους.

Την ίδια ώρα ο κεντρικός δρόμος Κουντούρα – Παλαιόχωρα μετετράπη σε ποτάμι με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να μπουν σε επιχειρήσεις και σπίτια και να παρασύρουν και αυτοκίνητα.

Στο Έλος χείμαρροι που σχηματίστηκαν μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες από λάσπες πέρασαν μέσα από το χωριό προκαλώντας ζημιές και σε καταστήματα.

Με απόφαση του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Επίσης σε αρκετές περιοχές και στον Δήμο Πλατανιά σχηματίστηκαν ορμητικοί χείμαρροι ενώ σε αρκετά σημεία υπήρξαν κατολισθήσεις.

Ο πίνακας για τα ύψη βροχών που έπεσαν μέσα σε λίγη από το meteo.gr δείχνει το τι συνέβει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook