Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην εξαπλωθούν πολύ αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή κυρίως στην καύση κλαδιών

Ούτε σε μια , ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε δασικές – χορτολιβαδικές πυρκαγιές χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, στις 10:37 το πρωί 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Π.Υ. Ρεθύμνου έσπευσαν και κατάσβεσαν πυρκαγιά στον Σωματά του Δήμου Ρεθύμνης.

Στις 12:50 τέσσερεις πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Βρυσών, πήγαν στον Καλλικράτη Δήμου Σφακίων όπου από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση τριών στρεμμάτων.

Στις 13:29 πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Ρεθύμνης, κατέσβεσαν φωτιά στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ρεθύμνης.

Στις 14:02 έξι πυροσβέστες μες τρία οχήματα από το Π.Κ. Σπηλίου έσπευσαν στο Πάλι Δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου από την πυρκαγιά κάηκε μικρή γεωργική, χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Στις 15:50 πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Π.Κ. Σπηλίου έδωσαν μάχη με τις φλόγες στους Γιούς Κάμπος Δήμου Αμαρίου με την φωτιά να αποτεφρώνει χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 30 στρεμμάτων.

Στις 16:19 τέσσερεις πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Ιεράπετρας κατέσβεσαν άμεσα φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ορεινό Μακρύ Γιαλού.

Σε όλες τις περιπτώσεις διενεργείται προανάκριση, ενώ υπενθυμίζεται πως οι υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς διώκονται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και ακολουθείται, η αυτόφωρη διαδικασία και η παραπομπή του δράστη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Υπηρεσίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook