Εκδήλωση τιμής για τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής.

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργάνωσε  στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Ως γνωστόν είχε προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του νέου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου πλέον του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Τασούλα. 

Κατά την εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, φορείς της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εκκλησίας και του στρατού και αρκετός κόσμος που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλου, έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει τόσο στο Ίδρυμα όσο και στην κοινωνία ευρύτερα.

Τιμήθηκαν το Ίδρυμα Λάτση μέσω της Διευθύντριας του Ιδρύματος κ. Εύας Λιανού. ενώ αναγορεύτηκαν εταίροι του Ιδρύματος, ο κ. Κώστας Γύπαρης, ο κ. Θεόδωρος Μπασιάς (ο ανηψιός του Λουκάς Μπασιάς παρέλαβε το τιμητικό βραβείο) και η κ. Ειρήνη Παναγιωτάκη (εγγονή του πρώην Δημάρχου Ρεθύμνου -προπολεμικά- και Βενιζελικού Τίτου Πετυχάκη). 

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής Κων/νος Τασούλας αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη σύγχρονη Ιστοριά του ελληνικού Έθνους, ενώ τόνισε ότι το έργο του αποτελεί παράδειγμα σήμερα, σε δύσκολες εποχές για τον τόπο.

Νωρίτερα, χαιρέτισε την εκδήλωση ο Γεν. Δ/ντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για τη νέα χρονιά. Ανάμεσα τους εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (1920). Τόνισε δε ότι το Ίδρυμα ολοκλήρωσε κάποιες σημαντικές ενέργειες όπως οι ανακαινίσεις στο μουσείο Θερίσου αλλά και στην οικία του Βενιζέλου στις Μουρνιές. Παράλληλα την νέα χρονιά θα διευρύνει τον εκπαιδευτικό του ρόλο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τασούλα και του κ. Νίκου Παπαδάκη:

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το επετειακό δρώμενο «Για την Ένωση», σε σκηνοθεσία του Χρήστου Ραχιώτη. Ερμήνευσαν οι Χρήστος Ραχιώτης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, εμψυχωτής, Νίκος Σωτηρόπουλος, μουσικός και Νεκτάριος Ξανθουδάκης, εκπαιδευτικός.   

   

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”. Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook